Rubriek: Ziektekostenverzekering

Al het nieuws dat te maken heeft met de ziektekostenverzekering

Zorgverzekering 2014: wel of niet overstappen?

Je hebt nog 1 maand voor een beslissing over je zorgverzekering. Blijf je zitten? Stap je over? Vorige maand startte Agis een blogserie om je te helpen bij die keuze. Het eerste artikel ging over waarom een basisverzekering voor zorgkosten verplicht is. Omdat alle Nederlanders meebetalen, blijft de zorg betaalbaar voor iedereen.

Lees verder...

Negen gratis diensten van zorgverzekeraars waar je niet bij stilstaat

door Caroline Leek Je zorgverzekering gebruik je vooral als je ziek bent. Maar de service van zorgverzekeraars gaat verder dan dat. Veel zorgverzekeringen (link: http://www.prizewize.nl/verzekeringen/zorgverzekering/) bieden onverwachte diensten, ook voor als je gezond bent en dat wilt blijven! Hieronder vind je 9 diensten die zorgverzekeraars gratis aanbieden. 1. Gezondheidscheck Je tanden laat je regelmatig controleren

Lees verder...

Losse aanvullende zorgverzekering niet altijd mogelijk

Bij iets minder dan de helft van de zorgverzekeraars is het niet mogelijk alleen een aanvullende verzekering af te sluiten. Als dit wel mogelijk is, rekent de verzekeraar vaak een toeslag op de premie of raadt dit af, zo blijkt uit een onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) onder 25

Lees verder...

Hulp bij stoppen met roken 100% vergoed

Je hebt het deze week vast al gehoord dat roken zóóó telefoonboek is, zóóó floppy disk. Kortom, het kán echt niet meer. En dus is het hoog tijd om te stoppen. Gelukkig voor de verstokte rokers keert per 1 januari de vergoeding van stoppen-met-rokenprogramma’s terug in het basispakket. Dus wat houd je nog tegen?

Lees verder...

Tandarts 11% duurder geworden

De tandarts is in 2012 bijna 11% duurder geworden. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bekendgemaakt in de tweede marktscan mondzorg. Daarmee wordt het beeld bevestigd dat in juni uit de eerste scan naar voren kwam. Ook toen waren de tarieven met bijna 10% gestegen. Dat was reden voor de politiek om per direct te

Lees verder...

Nederlander bezuinigt op zorgverzekering

De zorgverzekering is komend jaar meer dan ooit een middel om te bezuinigen. Steeds meer Nederlanders sluiten alleen een basisverzekering af, beperken de aanvullende verzekering of verhogen het vrijwillige eigen risico. Dat zegt Erik Hordijk, directeur van de vergelijkingssite Verzekeringssite.nl.

Lees verder...

Twijfels over veiligheid nieuwe antistollingsmedicijnen

Sinds begin december vergoeden zorgverzekeraars twee nieuwe trombosemiddelen voor patiënten met de hartkwaal boezemfibrilleren. Maar sommige specialisten weigeren de medicijnen, dabigatran en rivaroxaban, voor te schrijven omdat ze gevaarlijke bijwerkingen zouden hebben, zoals spontane bloedingen en longembolie.

Lees verder...

Nieuwe zorgverzekering dekt kosten tandarts

Nederland is een nieuwe zorgverzekeraar rijker die zich richt op het vergoeden van de tandartskosten. JOOiN biedt een tandverzekering voor mensen met hoge tandartskosten, en een ongevallenverzekering voor wie een gezond gebit heeft maar na een ongelukje met zijn gebit niet met hoge tandartskosten opgezadeld wil worden.

Lees verder...