Nieuwe behandeling tegen neuspoliepen

Onderzoekers van de dienst Neus-, Keel- en Oorheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Gent hebben een baanbrekende manier gevonden om chronische sinusitis met neuspoliepen te behandelen door een eenmalige enkele injectie met een nieuw geneesmiddel op basis van antilichamen tegen interleukine-51. Die injectie bevat stoffen die de werking van IL-5 blokkeren en wordt rechtstreeks in de arm gespoten.

Neuspoliepen zijn een invaliderende aandoening van het neus- en sinusslijmvlies. Ze treft 4% van de bevolking en gaat bij vele patiënten gepaard met astma. De belangrijkste symptomen zijn neusobstructie, hoofdpijn, slijmen in de keel, verlies van reuk en smaak.

Tot nu toe worden neuspoliepen medicamenteus behandeld met pilletjes of neussprays met cortisone. De pillen zijn op korte termijn wel effectief, maar geven te veel neveneffecten bij een langdurige behandeling. Ook de neussprays zijn doeltreffend, maar houden de groei van neuspoliepen niet tegen. Bij chirurgische verwijdering komen neuspoliepen frequent terug.

De nieuwe behandeling werd in het UZ Gent succesvol getest op 24 patiënten met bilaterale neuspoliepen. Bij de helft van de testpersonen volstond één enkele dosis om de poliepen te verkleinen binnen de vier weken na de intraveneuze injectie. Aangezien de nu ontdekte therapie nog alle goedkeuringsstadia moet doorlopen, zal het nog enkele jaren duren vooraleer de behandeling op de markt komt.

Bron: gezondheid.be 

Lees ook:Vijf genen voorspellen terugkeer darmkanker
Lees ook:Kankerpatiënt wijkt uit naar buitenland
Lees ook:Jongen met tumor krijgt nieuwe penis
Lees ook:Nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling veel minder belastend
Lees ook:Simpel middel tegen infecties hartoperaties

121 Reacties // Reageer

121 thoughts on “Nieuwe behandeling tegen neuspoliepen

 1. T. Jaeger

  Die nieuwe behandeling zou echt een uitkomst zijn. Drie jaar geleden zijn bij mij de neuspoliepen operatief verwijderd en heden zijn ze weer terug. Ik heb binnenkort weer een afspraak bij mijn KNOarts, ik zie er weer erg tegen op.
  Ik hoop dat jullie onderzoek snel wordt goedgekeurd.

    /   Reply  / 
 2. Alex de Keijser

  Ik ben vorig jaar geopereerd. Het is ongeveer 2 maanden redelijk geweest, met alle gebruik van diverse medicijnen. Nu 1 jaar na de operatie wijst de scan uit dat alles weer vol zit met poliepen. Advies van ziekenhuis UMCG, wederom laten opereren. IK zie daar tegenop en vooral omdat alles terugkomt. Dit nieuwe middel zou inderdaad een mooie en effectieve uitkomst zijn. Gaarne reactie.

    /   Reply  / 
 3. Martin Knol

  Jaren heb ik last gehad van chronische neusverstoppingen, holte-ontstekingen, verminderd reukvermogen, druk op de ogen en oren en hoofdpijn. In 2004 is vastgesteld dat neuspoliepen de oorzaak zijn. Ik ben geopereerd in 2004, in 2005 en 2006 maar de poliepen komen steeds (sneller) weer terug. Ik zou nu weer geopereerd moeten worden, maar heb het nog even uitgesteld, wetende dat het zeer tijdelijk effect zal hebben.

  Weet iemand of het mogelijk is je aan te melden als proefpersoon voor verdere tests van deze nieuwe behandelwijze?

    /   Reply  / 
 4. Martin Knol

  Jaren heb ik last gehad van chronische neusverstoppingen, holte-ontstekingen, verminderd reukvermogen, druk op de ogen en oren en hoofdpijn. In 2004 is vastgesteld dat neuspoliepen de oorzaak zijn. Ik ben geopereerd in 2004, in 2005 en 2006 maar de poliepen komen steeds (sneller) weer terug. Ik zou nu weer geopereerd moeten worden, maar heb het nog even uitgesteld, wetende dat het zeer tijdelijk effect zal hebben.

  Weet iemand of het mogelijk is je aan te melden als proefpersoon voor verdere tests van deze nieuwe behandelwijze?

    /   Reply  / 
 5. EN

  Ik ben ook reeds jarenlang slachtoffer van chronische sinusitis, ook reeds geopereerd (FESS), ook nu weer op het punt om opnieuw een operatie te ondergaan; met tegenzin, maar uit pure nood, omdat ik niet meer normaal kan ademen, spreken, etc..

  Ook ik zou zeer geinteresseerd zijn om mij als “proefkonijn” aan te bieden met deze nieuwe behandeling…

  Iedere reactie/tip/advies is welkom en wordt erg gewaardeerd!

    /   Reply  / 
 6. e. kan

  Ik ben al jaren kno patient. Ik ben al twee keer geopereerd aan polipen. Ik vraag mijn arts regelmatig of er nieuwe behandelingen zijn. Ben vandaag weer voor controle gweest. Ik her er weer een boel zien zitten in mijn neus en kaakholtes. Ik hoop dat de medicijn snel kan worden goedgekeurd en wij van onze probleem af kunnen komen. Enig idee wanneer deze behandelmethode op de markt komt. Ikm wil mij ook aanmelden als proefpersoon (dit omdat ik in dit artikel lees dat het positief resultaat heeft).

  U kunt mij bereiken via mijn mail adres.
  Ik hoop dat dit echt een succes zal worden in de toekomst.

  mvg

  E. Kan

    /   Reply  / 
  1. Jan Theune

   Hallo,heb al jaren last van die poliepen ben geopereerd maar toch weer terug.
   Bij homeopaat geweest ook nog geen resultaat.
   Weet iemand of ze in Gent al zover zijn dat je daar terecht kunt,voor die poliepen?

     /   Reply  / 
 7. Sonja

  Ik zou contact opnemen met het Universitair Ziekenhuis Gent als ik u was. Wie weet wat ze voor u kunnen betekenen!

    /   Reply  / 
 8. Alex de Keijser

  Onlangs heb ik een bericht gezonden aan de communicatie afdeling van het ziekenhuis in Gent. Kreeg direct bericht terug, dat ik me moest wenden tot [email protected].
  Hieronder vindt u alle contactgegevens:
  NKO
  P 1, 1 ste verdieping
  De Pintelaan 185
  9000 GENT
  Tel. 09 332 23 32 of 09 332 26 21
  Deze dienst kunt u telefonisch bereiken van 8 – 17 uur.
  E-mail: [email protected]
  Met vriendelijke groeten,
  OPGELET! NIEUW TELEFOONNUMMER VANAF 1/10/2007 => 09 240 WORDT 09 332

  Alex de Keijser.

    /   Reply  / 
  1. Jacques van Alphen

   Ik las uw bericht over het verwijderen met injecties van neuspoliepen in het universitair ziekenhuis in Gent in 2008

   Heeft u er baat bij gehad?
   Kan men zich in Gent voor deze behandeling tegen neuspoliepen aanmelden?
   Amsterdam 1.11.2014

     /   Reply  / 
   1. henrietta Schram-van Veen

    Hai Jacques ik heb geen injecties gehad hoor. Ik ben al sinds maart 2014 met geraspte gember bezig en dit werkt heel goed, mijn arts was verbaast om te zien hoe goed het eruit ziet (met een kijkertje kijkt hij in mijn holtes en daar was haast niks meer te zien alleen littekenweefsel van de vele operaties die ik heb gehad, ws gaat dit niet meer weg!!!

      /   Reply  / 
    1. Jacques van Alphen

     Geachte Henrietta Schram-van Veen,
     Ik dank u zeer voor uw reactie van
     1 november 2014 op mijn vraag.
     Kunt u mij ook precies vertellen hoe u de geraspte gember gebruikt als geneesmiddel tegen neuspoliepen.Ik ben een beeldend kunstenaar die zich liever niet wil laten opereren aan zijn neuspoliepen,omdat de KNO artsen geen enkele garantie kunnen geven dat een dergelijke operatie tot resultaat heeft dat mijn neuspoliepen zullen verdwijnen.
     Ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet.

       /   Reply  / 
    2. m.bergman

     Ook ik ben zeer benieuwd hoe geraspte gember moet worden gebruikt tegen poliepen. Ik heb er namelijk ook al heel lang last van, maar niet zo erg dat ik me wil laten opereren.

       /   Reply  / 
 9. EN

  Ik heb deze week met Dr. Gevaert gesproken, de NKO-arts aan het UZ Gent die zich kennelijk met dit onderzoek en deze behandelingen bezig houdt. Hij legde uit dat het onderzoek afgerond en afgesloten is, en dat later dit jaar de resultaten bekeken worden. Dat het dus ook momenteel niet mogelijk is om die injecties te bekomen, zelfs niet in privé-kader (=zonder tegenmoetkoming mutualiteit). Omdat het bij mij momenteel niet meer uit te houden is, laat ik mij aanstaande week opereren (Dr. Schmelzer, Middelheim). Hopelijk voor het laatst….?

    /   Reply  / 
 10. Lucas

  Ik heb al jaren last van opgezwollen poliepen en ben op consultatie geweest bij oa kruidendokters, specialist …De medicaties helpen in het geheel niet. Soms gaat het iets beter, maar dan verval ik terug…een accuut probleem dus. Ik ben er ook achter gekomen dat alcohol een grote boosdoener is.Dagelijks 1 glas wijn en na enkele dagen zijn de poliepen terug opgezwollen en valt geur en zelfs smaak volledig weg. Iedereen heeft het hier over geurvermindering, maar bij is het zo dat ik soms totaal geen smaak heb. Een operatie laat ik niet doen, wacht op de resultaten van het UZ in Gent en vermijdt nu dat 1 glasje wijn per dag.
  Alle reacties zijn welkom.

    /   Reply  / 
  1. Rob van Baar

   Ik ben ook al jaren (10 jaar) patient en al 5 keer geopereerd. Laatst een zware operatie waar alle verbindingen met de holtes zijn open geboord.Ik krijg ook een heftige reactie als ik alcohol drink. Maar als ik daarna mjn holtes spoel met zout water komt er ontstoken geel slijm uit en ook poliepen. Deze poliepen krijg ik er met gewoon spoelen niet uit. De vraag is nu heeft alcohol een heilzame werking of veroorzaakt het juist de poliepen? Wie weet het antwoord op deze vraag?

     /   Reply  / 
 11. Bart Schouw

  Ik heb een bericht gestuurd naar [email protected]. De eerdere berichtgeving over baanbrekend onderzoek lijkt af te wijken van de reactie van dr. Gevaert. Ik heb gevraagd of en, zo ja, waar en wanneer de resultaten van het onderzoek openbaar wordt gemaakt.

    /   Reply  / 
 12. Martin knol

  vandaag ben ik weer uit het ziekenhuis ontslagen: voor de 5e keer ben ik geopereerd in 4 jaar. De vorige operatie was 23 november 2007 en nu dus alweer.. mijn tussenschotje is rechtgezet en er zijn poliepen verwijderd die op een ongebruikelijke plaats zaten, diep in de holtes. Het is heel vervelend, al die operaties, maar zonder operatie is de kwaliteit van leven nog een stuk slechter. Er is op het moment gewoon geen alternatief

    /   Reply  / 
 13. Katrien

  Graag had ik van mensen die de laserbehandeling hebben ondergaan in het Middelheim vernomen hoe dit alles verlopen is. Ik heb reeds de klassieke operatie ondergaan maar had over die laserbehandeling meer vernomen. Alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 14. José Schlicher

  Hoi LUcas,
  Ik heb precies het zelfde probleem, zo als jij het beschrijft ik heb ook alles al geprobeerd, ik ben wel aan het overwegen voor te neuspoliepen laten weg tehalen, maar als ik lees dat het steeds terug komt zakt mij de moet in de schoenen, ik heb al 3 jaar absoluut geen smaak en geur meer, en ik snurk keihard s’nachts, dat is niet prettig voor mijn man, ik zelf hoor het niet, ik ben erg wanhopig. Groetjes José

    /   Reply  / 
 15. Maria

  ik heb 2 jaar geleden operatie gehad voor neuspoliepen en het was wel beter geworden daardoor maar nu gaat het steeds weer slechter ik wil geen 2de operatie omdat het dan toch weer terug gaat komen, ik denk dat ik maar ga wachten totdat die nieuwe uitvinding goed gekeurd wordt.

    /   Reply  / 
 16. Alex de Keijser

  Hallo Maria.

  Zoals eerder beschreven, ben ik ook al 2 keer geopereerd. En helaas pindakaas, komen die ellendige poliepen steeds terug. Wat wel iets kan helpen is, om dagelijks met wat zout water door de neus te spoelen. Ik heb het idee, dat er zelfs af en toe kleine steeltjes met poliepjes door de spoeling verdwijnen. Succes allemaal.

    /   Reply  / 
 17. Maggie

  Mijn man heeft jaren last gehad van neuspoliepen en liep altijd te snotteren.
  Na lange tijd toch maar een afspraak gemaakt bij de huisarts en die gaf hem BECLOMETASON NEVEL 50PCH en als dat niet zou helpen dan moesten de poliepen toch nog operatief verwijderd worden.
  Maar na een dag of vier begon het medicijn te werken en nu jaren later zijn de neuspoliepen nog weg!!!!!!

    /   Reply  / 
 18. Alex de Keijser

  Hallo Maggie.

  Fijn te lezen dat het met genoemde medicijn gunstig is verlopen. Gebruikt Uw man nog steeds dit medicijn?
  Vr.gr. Alex de keijser

    /   Reply  / 
 19. wim

  Hallo,
  Ik heb ook verschillende neuspoliepen heb ook al geruime tijd last van slik en nekklachtten krijg daarom eerst een slokdarm
  onderzoek heeft iemand dit ook gehad ???

  Met vr. groeten wim

    /   Reply  / 
 20. Frans

  Hoi Hoi.

  Even een vraagje aan jullie allemaal, ik ben ook steeds verkouden en moet vaak hoesten en heb dan ook loopneus, smorgens zit meestal mijn neus verstopt en als ik lig heb ik meer het gevoel dat alles verstopt zit als dat ik sta, verder heb ik vaak last van jeuk onder mijn ogen en oorsuizen, ik denk zelf dat het poliepen zijn en ga er mee naar de huisarts maar hebben jullie ook zo een klachten.Graag reactie.

  Groet Frans

    /   Reply  / 
 21. yusti

  hallo,ik heb net als de mensen hier ook last van neuspoliepen ben er een keer onder verdoving aan geholpen maar heb daar zelf slechte ervaring mee daarna ook nog een keer onder narcose oh wat was ik blij dat ik weer frisse lucht kreeg en af en toe weer wat kon ruiken je weet niet wat je overkomt maar na bijna 4 jaar beginnen ze terug te komen vooral aan de rechter kant nou jullie kennen het allemaal denk ik wel steeds niezen,verstopte neus vooral als je ligt dus slecht slapen ,maar ik heb 2 jaar geleden een hele zware operatie gehad van bijna 6 uur,dus ik durf ze er niet meer onder narcose uit te laten halen,zijn er ooknog andere optie,s dan ze operatief te laten verwijderen? dat over die laserbehandeling zou ik ook wel wat meer over willen weten ,groetjes yusti

    /   Reply  / 
 22. linda

  hallo,
  ook ik ben 5 jaar geleden geopereerd aan neuspoliepen. ze waren toen allemaal weggehaald, ne een lange tijd ziekenhuis in ziekenhuis uit ben ik naar een homeopaat gegaan : chinese geneeskunde. dit werkte erg goed maar je moet wel sterk in je schoenen staan wil je dit door kunnen zetten. je krijgt een dieet van producten die veel slijm aan maken zoals geen melkproducten geen suiker geen cacao producten en geen pinda’s
  dit maakt allemaal erg veel slijm aan en is niet goed voor neuspolipen. ook mijn neusslijmvliesen zijn hyperactief in Goes in het ziekenhuis zeggen ze hier niks aan te kunnen doen.. dus waarschijnlijk heel me leven zo blijven rondlopen maar dat vertik ik want er is op dit moment niet mee te leven.. kan er bijna niet van slapen en praten gaat ook moeilijk. heb nu toch ook weer contact opgenomen met de kno arts maar of dat veel zou helpen. en pas weer een scan gehad en alles zat vol, voorhoofd en bijholten.. hoop ook dat dit medicijn snel op de markt komt want wil het ok zeker proberen.
  groet

    /   Reply  / 
 23. Nazar Naseri

  hallo allemaal,
  een heel goede uitvinding. ik hoop dat het wel goedgekeurd wordt.
  hier zijn zoveel mensen die hetzelfde probleem mankeren. ik ben zelf ook een van. ik ben nu helemaal zat. ik kan soms niet in de koud lopen/staan. koud weer ergert het echt wel. als over goedkeuring heb dan denk ik dat het echt moeilijk wordt. tegenwoordig draait alles om geld. het hangt van af wie dit goedkeurd. daar (in die commisie) zitten zeker KNO artsen. verwijderen en behandeling van poliepen is een deel(1/3 deel) van hun inkomen. als met de nieuwe behandeling zo eenvoudig en goed koop wordt behandeld dan gaat ten kosten van die specialisten die daardoor hun cent verdienen. ik hoop dat door een echte onafhankelijke commissie goedgekeurd wordt en ze begrip tonen voor ons probleem. heel veel succes.

    /   Reply  / 
 24. Marleen

  Hoi! 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben vroeger nog op dit board geweest en nu kon ik niet meer binnen geraken omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Het is me opnieuw gelukt

  Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na een moeilijke periode. Ik heb een zoon van 11 jaar dus alle tips zijn welkom!

  Groetjes,

  Marleen

    /   Reply  / 
 25. Jose

  hallo allemaal,
  Ik ben 4 mei 2009 op bevrijdingsdag geopereerd, dus ik dacht fijne datum, wordt ik eindelijk bevrijd van die elendige neuspoliepen,is ook gebeurd maar het is nu 24 augustus 2009 en heb weer alles potdicht zitten, dus daar begint die elende weer,ik hoop dat ik gauw iets hoor van gent dat het allemaal makkelijker gaat, want ik wordt er langzaam een beetje moe van wat een verdriet heb ik hier van niet ruiken en proeven is een groot handicap

    /   Reply  / 
 26. Ernst

  Ik ben afgelopen maandag behandeld aan neuspoliepen. Dit is niet de eerste keer, in 2006 was ik ook al een keer aan de beurt, en eerder in 2004. Ik loop nu met verbandgaas in mijn neusholtes rond dat er morgenochtend uitgehaald wordt. Medicatie voor neuspoliepen en bijbehorende astma: flixonase, zoutspoelingen, novo helissen, en seretide.

    /   Reply  / 
 27. Dinand

  Beste Mensen,

  Ik heb/had ook last van neuspoliepen. Zo’n 2 jaar geleden werd dit geconstateerd door een arts in het Leids Universitair Medisch Centrum. Deze arts heeft me toen aan de prednison gezet binnen een paar dagen waren mijn klachten over, ik heb wel de kuur nog afgemaakt. 9 maanden later kreeg ik er weer last van en ben ik opnieuw naar de arts gegaan. Hij heeft me toen een ander medicijn gegeven wat veel op prednison leek en dit werkte ook behoorlijk goed. Nu zijn we een jaar verder en ik heb al een jaar geen klachten meer.

  Opereren werd mij ten strengste afgeraden door mijn arts. Wanneer je je laat opereren blijf je de rest van je leven aan de gang werd mij verteld. Kies dus nooit voor een operatie ook al dringt je arts er op aan.

  Hopen voor de mensen die er last van hebben dat het medicijn uit Gent snel op de markt komt.

    /   Reply  / 
  1. henk

   hallo

   is er wat bekent over De nieuwe behandeling
   de injectie. als er iemand is die al iets weet
   dan hoor ik het graag
   al vast bedankt

     /   Reply  / 
   1. yusti

    Hoi Henk ik zit er ook al op te wachten of er eindelijk al eens iets bekend is over die injectie maar volgens mij nog steeds niet moet 10februari weer voor de 2de x mijn neuspoliepen operatief laten verwijderen bah zie er echt tegen op maar heb geen keus alles zit volook in mijn voorhoofd dus ga maarweer braaf,ik hoop ook dat er nou eens een andere optie komt inplaats v altijd die vervelende operaties,groetjes Yusti

      /   Reply  / 
 28. henk

  HALLO YUSTI

  nou ik heb nu weer nieuwe medicijnen die heel goed helpen
  die mag je maar een keer het jaar gebruiken ze heten celestone
  misschien heb je er wellus van gehoord ,ik hoop dat de injectie gouw komt
  soms word je er gek van geen slaap meer noem het allemaal maar op
  bedankt voor reactie
  groetjes henk

    /   Reply  / 
  1. yusti

   hoi je schrijft dat je nieuwe medicijnen hebt,zijn dat tabletten of een spray en slinken de poliepen daardoor of hoe werkt dat dan,heb jij de poliepen in erge mate of zijn ze nog klein want bij mij was er echt een operatie nodig volgens de KNOarts heb ook een Pretnison kuurtje gehad hielp heel goed maar drie vier weken na het gebruik ervan kwamen ze weer terug ik kon wel weer zo,n kuurtje krijgen maar dat wil ik niet kreeg daar hartkloppingen van,heb een scan laten maken en zag zelf ook wel dat er nergens lucht meer door kwam,en net als je al zegt je word er gek van en ze komen steeds weer terug raar niet dan,de KNOarts kon er nu ook geen zekerheid op geven dat ze wegbleven,er zijn zoveel mensen die er last van hebben en het belemmerd je in zoveel dingen,en het is ook gewoon ongezond steeds door je mond te moeten ademen zeggen ze nou laat ze eens op schieten met dat onderzoek en die nieuwe behandeling niemand gaat toch graag onder het mes groetjes yusti

     /   Reply  / 
   1. henk

    hallo yusti

    het is een kuur 30 tabletten celestone betamethason 0,5 mg
    mijn neus zit helle maal dicht ook een scan gehad alles zit dicht mijn dokter heeft gezegd
    opereren kan wel maar het is geen goede optie wand dat verergerd het aalleen maar
    deze kuur heeft wel bij werkingen versnelde hart slag hartkloppingen maar dat is voor
    iedereen verschillend de poliepen slinken door deze kuur deze tabletten helpen heel goed
    maar de poliepen komen wel weer terug
    deze tabletten zijn ontsteking remmers je kunt er altijd naar vragen bij jou dokter
    groetjes henk

      /   Reply  / 
 29. johan

  lotgenoten,

  sinds enkele maanden doe ik mee aan de proef die in Gent gestart is. in deze fase doen er geloof ik 40 uit nederland, 40 uit engeland en 40 uit belgie mee.het is een dubbel blind onderzoek, ook de artsen weten niet of je medicijnen of een placebo krijgt
  het medicijn wordt via een infuus toegediend.
  ik voelde al snel verbetering, veel meer lucht, neus open, minder hoesten etc. of ik het medicijn krijg wordt pas officieel meegedeeld na de proef die in totaal een jaar duurt. maar van zout water zal ik deze verbetering niet krijgen denk ik….
  mijn gevoel zegt me dat het nog wel een jaar of 4 kan duren voor het op de markt komt.
  hopelijk eerder
  gr johan
  gr

    /   Reply  / 
  1. henk

   hallo johan

   bedankt dat je dit even wouw melden het klinkt goed ik hoop dat het geen vier jaar
   meer duurt, we houden hoop dat het er snel komt

     /   Reply  / 
  2. Jacqueline

   Hallo Johan,

   Inmiddels is het bijna een jaar nadat jij aan die test hebt meegedaan. Merk je nu nog steeds effect van dat infuus van toen?

   Iemand anders schreef hieronder (José) dat ze informatie had opgevraagd over die tests en tegen haar was gezegd dat je nadat de test was afgelopen geen nieuwe middelen meer zou krijgen totdat het middel op de markt was gekomen. Maar dat staat haaks op het verhaal in het artikel bovenaan deze pagina, daarin staat immers dat het om een eenmalige injectie gaat, dus dan zou je zeggen dat je na die eenmalige injectie het middel nooit meer nodig hebt. Of is het middel dat in die tests wordt toegediend anders van samenstelling of hoeveelheid ofzo dan het middel zoals dat t.z.t. op de markt komt? Jij hebt ook geen injectie gekregen maar een infuus, toch? Weet jij hoe dit zit misschien? Ik weet niet hoeveel uitleg je gekregen hebt…

   Groetjes,
   Jacqueline

     /   Reply  / 
  3. Hanneke

   Hallo Johan,
   Is de proef in Gent al afgerond? Hoe zijn de resultaten?
   Ben uiteraard ook een lotgenoot en heb al vaker naar Gent gemailed en geschreven, maar zonder afspraak ter plekke krijg je van hen geen enkel antwoord. Woon zelf in zuid frankrijk en heb nederlandse nationaliteit. Sinds een jaar of zes poliepen in de sinussen, kan al jaren niks meer proeven en ruiken maar af en toe. Kan geen druppel alcohol nuttigen. Kan wel nog redelijk door mijn neus ademen. Ik lees al jaren deze reacties.
   Hoop dat je ons op de hoogte kunt houden.

     /   Reply  / 
 30. José

  Hoi allemaal, ik heb weer alles potdicht zitten ,ik snap niet waarom alles zolang moet duren, iedereen smeekt voor Gent, en het duurt misschien nog jaren voor er iets meegedaan wordt, en inmiddels zijn we dan alweer 3 keer geholpen, want je kunt in situatie niet zolang wachten, mijn reuk en smaak is compleet al 4 jaar weg, ik weet wel ik ben erg doodongelukkig,het is gewoon shit als je met zoiets bent aangelegd, het is moeilijk en het blijft moeilijk.

  wanhopige José

    /   Reply  / 
 31. Jan Theune

  Hier is er nog een proef en ruik al 2 jaar niks heb nu weer een nieuw korreltje van de homeopaat hoop dat het een keer aanslaat.
  Hoop dat er gauw iets in Gent gebeurt anders moet ik weer onder het mes.Groetjes

    /   Reply  / 
 32. Harry

  Hallo, wie heeft er ervaring met een KNO-arts bij Erasmus te Rotterdam. Misschien hebben ze daar andere behandelmethoden.
  Alvast bedankt.
  Harry

    /   Reply  / 
 33. José

  Hoi,

  Ik ben 25 juni in gent geweest, heb informatie gevraagt over die inentingen, ze zijn er inderdaad flink mee bezig, en zou nou aan de derde fase bezig, ik kon ook mee doen aan dit onderzoek, maar als de testen om zijn krijg je wel niks meer, tot dat het pas op de markt komt, dus dan ben je even bevrijd, en erna hoort het weer op voorlopig,maar ze hopen op een grote doorbraak, maar dat kan nog even duren, ik heb nu een antibioticakuur gekregen van 80 dagen, en 50%gaan daar ook de neuspoliepen van weg gaan, je mag het 3 keer per jaar hebben dus ik ga er met volle moet ertegen aan, dus ik start a.s maandag, en gent zei ook dat prednison uit ten boze is, zijn ze vanaf gestapt, ik hou jullie op de hoogte
  Groetjes José

    /   Reply  / 
  1. Monique Smeets

   Hoi Jose
   Ben benieuwd hoe het met je is en of je medicijnen geholpen hebben.
   Mijn zeef- en bijholtes zitten ook vol poliepen en heb ook al jaren van alles geprobeerd.
   Groetjes
   Monique

     /   Reply  / 
   1. José Schlicher

    Hoi Monique

    Ik ben inmiddel 2x 80 dagen antibiotica genomen, in het begin ging het heel erg goed, maar nu merk ik toch dat ik er imuun er voor wordt, en dat is naturlijk weer balen, maar ik ga toch de 3de face aan nog 1x keer 80 dagen, dus ik geef de moed nog niet op, verder vericht volgt nog.

    Groetjes José

      /   Reply  / 
  2. Jacqueline

   Hoi José,

   Iets wat ik niet helemaal snap: in het artikel bovenaan deze pagina staat dat het bij dit nieuwe middel gaat om een eenmalige injectie. Jij schrijft echter dat je na de testperiode niks meer krijgt totdat het middel op de markt is. Dat zou betekenen dat het niet om iets eenmaligs gaat maar dat je dus injecties moet blíjven krijgen. Weet jij hoe dat zit?

   Groetjes,
   Jacqueline

     /   Reply  / 
   1. José

    Hoi, Ik wou even reageren op jou vraag. deze inenting is nog op proef,en daarom zei de proffesor krijg je na dat jaar geen inentingen meer tot dat de injectie’s vrij worden gegeven,maar dat kan nog jaren duren i.v.m onderzoeken, tot het op de vrije markt komt

    Groetjes José

      /   Reply  / 
 34. Hans

  Ook ik loop al jaren met poliepen rond. De medicijnen die ik gebruik zijn flixonase nasules en af en toe een kuurtje Celestone (14 dagen). Dit werkt heel goed. Alles weer ruiken en zo, heerlijk. Helaas komen de poliepen na enkele weken weer terug. Het valt me trouwens op dat de medicijnen na enkele weken gebruik (Flixonase) zijn werking lijkt te verliezen. Als ik dan een weekje stop en weer begin lijkt het beter aan te slaan. Ook heel lang de Rhinocort Turbohaler gebruikt. Werkte helaas ook maar tijdelijk. Moet binnenkort weer naar de KNO arts. Deze wil me opereren, maar hier heb ik weinig zin in als het toch maar tijdelijk werkt en de poliepen net zo hard weer terugkomen. Ook ik hoop op een spoedige goedkeuring van het medicijn uit Gent. Hans

    /   Reply  / 
 35. Jaco

  Jose,

  Welke antibiotica heb jij gekregen en welke sterkte? Ikzelf krijg af en toe doxycycline.

    /   Reply  / 
  1. Jose

   Hoi Jaco,

   Die antibiotica heet Claritromycine Sandoz 250 mg, ik begin nu aan mijn laatste face ben benieuwd!

   Groetjes José

     /   Reply  / 
  2. José

   Heey Jaco,

   Werkt deze antibiotica doxycycline.
   goed? want daar heb ik ook al veel van gelezen

   Groetjes José

     /   Reply  / 
   1. Jaco

    Ik heb nu 2x een kuur doxicycline gehad (telkens 3 weken), 1x in december 2010 en 1x in maart 2011. Laatste kuur was tot 2 april en heb nu nog steeds (afkloppen) geen last van hoesten oid. Wel normaal verkouden maar gelukkig gaat dat nu snel weer over.

    Kuur van 80 dagen wil nog geen enkele longarts of kno arts in Nederland aan beginnen.

      /   Reply  / 
 36. johan

  beste mensen,
  ik ben weer op consult geweest naar het amc. juni de laatst behandeling gehad met het Gent medicijn.je krijgt een infuus en geen injectie zoals hier zo nu en dan wordt gemeld.
  ik reageerde zoals gemeld goed op het medicijn, november langzaam weer wat minder, ik ben toen flixonase neusdruppels gaan gebruiken en waarachtig werd het weer beter na een maand, en nu gaat het nog steeds goed. poliepen iets gekrompen en en verder weinig problemen.
  het onderzoek loopt nog zeker 1 jaar. ze zijn nog op zoek naar geschikte patienten, dus misschien is het iets voor een lezer hier?
  DUS NOG 1 JAAR ONDERZOEK, DAN NOG EEN JAAR UITWERKEN EN VERWERKEN VAN DE RESULTATEN, MOCHT ER DAN BELOTEN WORDEN DAT HET MEDICIJN GESCVHIKT IS DAN VOLGT ER NOG EEN HELE PROCEDURE VAN ENKELE JAREN.
  IK ZIE HET MEDICIJN SPIJTIG GENOEG DE EERSTE 5 JAAR NOG NIIET IN DE APTHEEK LIGGEN. JAMMER
  gr Johan

    /   Reply  / 
  1. Jacqueline

   Hoi Johan, bedankt voor je aanvullende informatie weer. Heb jij misschien een naam en telefoonnummer of e-mailadres van degene bij wie eventuele testpersonen zich kunnen aanmelden?

   Gr.,
   Jacqueline

     /   Reply  / 
 37. Jaco

  Ben afgelopen week in Rotterdam EMC geweest om te proberen daar antibiotica kuur te krijgen op basis van ontdekkingen in Gent.
  De arts vertelde me dat al langer bekend is dat antibiotica (doxycycline) helpt maar wil het niet voorschrijven. Eerst willen ze operatief bepalen of ik wel in aanmerking kom. Op mijn vraag of ze het daarna wel voorschrijven zei hij: “Nee, want het is niet zeker dat het gaat helpen, bij sommigen helpt het, bij anderen niet”. Alhoewel EMC een academisch ziekenhuis is willen ze toch niets uitproberen.
  Ik wil nu proberen in Gent of Amsterdam deze medicijnen voorgeschreven te krijgen.
  Rotterdam zegt er trots op te zijn dat ze zo weinig medicijnen voorschrijven. Blijkbaar ten koste van de patient???

  De arts gaf ook nog aan dat als ze medicijnen zouden voorschrijven ze een heleboel klanten zouden kwijtraken…..

  Blijkbaar gaat het geldelijk gewin (onnodige operaties uitvoeren bijvoorbeeld) boven het belang van de patient.

  Weet iemand hoe dit in zijn werk gaat? Hoe wordt bepaald of je in aanmerking komt? Wordt dit, zoals ze in Rotterdam willen, operatief gedaan?? Kun je zo een afspraak maken in beide ziekenhuizen?

  Graag uitgebreide informatie, ook hoe dit in zijn werk gaat.

  Weet iemand of er ergens in NL kno-artsen zijn die wel de langdurige antibiotica willen voorschrijven???

  Ik weet al dat het werkt, wegens longontsteking had ik in december en januari 3 weken antibiotica. En nog steeds (2 maanden later nu) heb ik meer lucht en voel me fitter dan ooit tevoren.

    /   Reply  / 
 38. Catharijne

  Hallo,
  Ik heb ook al jaren last van neuspoliepen en verschillende keren weglaten halen (poliklinisch en 1x onder narcose). Ook meerdere keren een kuur Celestone gehad (bevat Prednison), werkt heel goed. Maar het blijft een ellende!
  Na wat speurwerk op internet heb ik mn KNO arts gevraagd een doorverwijzing te sturen naar het AMC. Hier ben ik laatst geweest en de prof. had het met me te doen. Ik was een erg geval…. jottum. Er werd verteld over het onderzoek (vergelijkbaar met Gent), inderdaad 1x per maand infuus (50% kans medicijn, 50% kans placebo). Resultaten zijn goed maar of het medicijn ooit op de markt gaat komen was twijfelachtig, helaas. Reden; kosten! Het is een duur infuus iets van ±€1.000,- per keer.
  Ik heb nu weer een Celestone kuur (6st. per dag) en ga eind juni onder het mes. Ik kon uiteraard meedraaien in het onderzoek maar deelname bij een medicijn dat niet zeker op de markt gaat komen frustreert mij te veel.
  Groeten

    /   Reply  / 
 39. José

  Hoi allemaal,

  Ik ben inmiddels klaar met mijn antibiotica kuur van Gent Claritromycine Sandoz 250 mg van 3x 80 dagen, was best wel zwaar,is nou 2 maanden geleden dat deze kuur eindigde, ik moet zeggen mijn geur en smaak is nog niet helemaal weg, dat vind ik al een wonder, maar het is beter geweest, maar goed,ik merk dat het langzaam weer terug komt mijn neuspoliepen, dus het is weer een teleurstelling, nou wil ik nog eens wat gaan proberen, ik ga in September naar Thailand en vraag na of ze daar ook bekend mee zijn wie weet, ik probeer alles, zou er iets zijn kan ik natuurlijk ook weeer andere mensen helpen, ik hoop het Groetjes José

    /   Reply  / 
 40. Rene

  Ook ik heb gemaild naar dit ziekenhuis in Gent om te vragen hoever ze nu zijn met hun onderzoek (dat al vanaf 2007 aan de gang is). Ik kreeg te horen dat ze NOG STEEDS bezig waren het medicijn mepolizumab per infuus te testen.
  En de kans bestaat dat het medicijn niet eens op de markt komt

  Ik heb gezegd dat ik dit zeer teleurstellend vind dat het nog steeds niet is afgerond. Terwijl de computer/internet technologie als een speer gaat blijf die medische hap maar tobben.
  Ik hoop niet dat het alleen was bedoeld om subsidie naar binnen te trekken. Leuk al dat geld voor dat ziekenhuis, maar wij schieten er niets mee op.

    /   Reply  / 
 41. Maria

  Is dat medicijn uit Gent nu gewoon een antibioticum?

  In het artikel uit 2007 hadden ze het over een geneesmiddel op basis van antilichamen tegen interleukine-51.

  Als het gewoon een antibioticum is is het toch ook slecht voor je lichaam om vaak te gebruiken, net als die cortisonen.

  Wie heeft ervaring met homeopatische middelen als amberkruid en kleine roos, en wie heeft ervaring met laserbehandelingen in Middelheim?

  Wie weet waar dat medicijn in Gent uit bestaat? Antibiotica en iets anders?

  En waar bestaat Capsinol uit, en beclometason?

    /   Reply  / 
 42. Maria

  Is dat medicijn uit Gent nu gewoon een antibioticum?
  In het artikel uit 2007 hadden ze het over een geneesmiddel op basis van antilichamen tegen interleukine-51.
  Als het gewoon een antibioticum is is het toch ook slecht voor je lichaam om vaak te gebruiken, net als die cortisonen.
  Wie heeft ervaring met homeopatische middelen als amberkruid en kleine roos, en wie heeft ervaring met laserbehandelingen in Middelheim?
  Wie weet waar dat medicijn in Gent uit bestaat? Antibiotica en iets anders?
  En waar bestaat Capsinol uit, en beclometason?
  Antwoord op deze reactie

    /   Reply  / 
 43. José

  Even een vraagje wie van jullie rookt allemaal????? Ik kreeg te horen acuut stoppen met roken zou het beter gaan kreeg in Thailand te horen.

  Groetjes José

    /   Reply  / 
 44. Jos

  Hallo allemaal,
  Ik herken dit allemaal. Ben al 5 keer geopereerd, de laatste keer in November 2011 en slechts 5 weken daarna begon de ellende weer.
  Ik heb chronische astma, nooit gerookt, drink wel af en toe, werk in de metaal etc.Wat ik eigenlijk kwijt wil is dat al die medicijnen volgens mij een natuurlijke afweer van jouw lichaam in de weg staan. Bovendien zijn het vaak paardenmiddelen. Cortisonen zijn snel en effectief, je hebt al tijden niets of weinig geroken en in plaats van zout, zoet bitter of zuur proef je ineens dat de rode wijn die je over je tong laat glijden op eikenhout gerijpt is.
  Ook doxyline werkt perfect, maar alleen als je het in uiterste noodzaak gebruikt. die bacterie die deontstekingen veroorzaakt wordt imuum en is dus een direct gevaar voor jou en je omgeving.
  Ik geloof meer in het nemen van minder slijmopwekkende produkten zoals mmelk, pinda’s etc. het vermijden van rokerige riumtes,beschermen tegen het inademen van stof en oplosmiddelen etc. Wat betrefd het Gent-medicijn ben ik het met Jacqueline eens dat het niet om een éénmalige behandeling gaat maar dat je maandelijks moet terugkomen. Mijn conclusie is daarom dat we er maar mee moeten leren leven om ééns per 2 jaar onder het mes te gaan en zo nu en dan (3 keer per jaar) cortisonen te slikken i.c.m. antibiotica, spraien mer flixonase, nasonex etc. en spoelen met zoutwateroplossing. Aan Jose wil ik kwijt dat stoppen met roken zeker een aanrader is want met gezonde longen heb je minder last van poliepen. O ja, intensieve lichaamsbeweging versterkt het reukvermogen en dus ook de smaak mar dat was toch al bekend.
  We blijven hopen op het wondermiddel.
  Veel sterkte allemaal,
  M.vr. groet Jos

    /   Reply  / 
 45. Peter van der Salm

  Na alle reactie’s gelezen te hebben, raak ik de draad ff kwijt.
  Ook ik word belaagd door neuspoliepen, wat is nu de stand van zaken in Gent .
  Het is mei 2012 Peter

    /   Reply  / 
 46. Jaco

  Ik gebruik tegenwoordig als neusspray avamys. Dit werkt geweldig. Veel minder vaak (bijna nooit meer) een vieze smaak/geur en de neus is veel vaker open.
  Verder hoestte ik bijna continue. Met een kuur van 3 weken doxycycline is dat telkens voor 9 maanden of langer over.
  2x daags Avamys, 2x per neusgat inhalen heeft goede resultaten.

    /   Reply  / 
 47. Jan Theune

  Ik gebruik al meer dan een half jaar Avamis en het helpt goed. Bij gebruik komt mijn smaak ook weer terug en heb ik geen last meer van slijm in mijn keel.

    /   Reply  / 
 48. Henk

  Ik gebruik fluticasonpropionaat sandoz 50, maar dat werk niet optimaal meer, ik wil ook wel avamys proberen, of zijn dit de
  zelfde producten, of is avamys toch net even anders, wie heeft hier ervaring mee .

    /   Reply  / 
  1. Jan Theune

   Hallo,het is fluticasonfuroaat bij mij werkt het best goed het is neusspray van de huisarts.

     /   Reply  / 
 49. Jaco

  Ik heb Avamys gekregen omdat flixonase, wat ik daarvoor gebruikte, minder ging werken. Ik weet niet of de bestanddelen hetzelfde zijn maar het schijnt dat de samenstelling van Avamys toch anders is.

  Avamys schijnt meer op basis van vloeistof te zijn, flixonase meer poeder.

  Ik gebruik het nu ruim 2 jaar, wel af en toe wat bijsmaak/geur maar dat is niets vergeleken met flixonase.

  Al met al tevreden over avamys.

    /   Reply  / 
 50. Henk

  Het lijkt allemaal op elkaar, zo te zien, maar ze zijn toch
  net even anders van samen stelling ,dan werkt het
  bij de 1 wel, bij de ander dan weer niet , dan zou ik
  avamys wel kunnen proberen ,het is altijd weer goed
  om horen, dat er toch nog middelen zijn die zouden
  kunnen helpen .

    /   Reply  / 
 51. Jaco

  Gewoon de huisarts vragen.

  Let wel op dat het een tijdje duurt voordat je de omschakeling helemaal merkt, m.a.w. neem er de tijd (een paar maanden zeker) voor.

    /   Reply  / 
 52. HENK JANSEN

  VEEL WANDELEN IN DE BUITENLUCHT GEEFT VAAK REUK EN SMAAK TERUG,AL THANS BIJ MIJ.
  WEL BIJ KOU MUTS DRAGEN.
  PROBEER MAAR IS ALTIJD ERGENS GOED VOOR.

    /   Reply  / 
 53. José schlicher

  Hoi allemaal,
  Op het moment voel ik me ellendig bijna geen lucht door mijn neus zit weer helemaal vol met neuspoliepen,en pijn aan mijn longen ik voel me goed beroerd en moe, en ik kan me slecht consentreren, ik heb 26 juni weer een afspraak om alles nog een leeg te maken, en ik hoop dat het ooit eens weg blijft, want ik loop hier al 8 jaar mee,het is zo’n grote impact op je leven, en van ziekenhuis Gent hoor je niks meer helaas ik dacht dat dit de oplossing was is zo jammer dat hier geen oplossing voor komt

  Gr. José

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Halo José

   bij mij zit ook alles dicht, maar ik gebruik neusspray flixonase,
   dat helpt een beetje , ik had ook de hoop op het medicijn
   uit Gent maar ik heb er nog niks over gehoord ,ik heb de huis
   arts ook gevraagd ,naar deze oplossing maar die wist van niks
   wel jammer dat er geen interesse naar is ,we moeten maar hoop houden

   vrg Henk

     /   Reply  / 
 54. Lisette

  Goed om ens naar deoorzaak tekijken betreft vitaminen nemineralen tekort,
  ontstaan bij medicatie, stress, pijnstillers, maagzuurremmers(je hebt maagzuur nodig, en is er vaak en tekort daaraan voor opname vitaminen)maag-lever- en darmstoornissen(worden de vit en mineralen ook niet opgenomen)antidepressiva,diabetesmedicatie,bloeddrukverlagers cholesterolverlagers (verlagen ook de goede cholesterol),plaspillen,diarree, overgeven, laxeermiddelen, narcose, te weinig goede vetten, te laag cholesterol,etc

  http://www.vageklachten.ashra.nl

  Menssana.nl/vitaminen

  forums kalium en magnesium tekort,
  en vele artikelen hierover

  -Natuur Dietisten Nederland

  -Leefbewust.com

  Wijwordenwakker.org/voeding en gezondheid

  dr Weston A.price; Voeding en fysieke degeneratie”
  dr Gert Schuitemaker; Nieuw licht op vitaminen D en chronische ziekten

  dr Weston A.Price

    /   Reply  / 
 55. Lisette

  Beste mensen, sorry voor de typefouten

    /   Reply  / 
 56. Eva

  Ik heb ook last van neuspoliepen en las ergens iets over Capsinol neusspray. Die heb ik nu gebruikt en het helpt, maar mijn poliep gaat wel een beetje bloeden. Weet iemand of je Capsinol echt mag gebruiken bij een poliep? Het is in ieder geval goed voor chronische sinusitis.

  Eva

    /   Reply  / 
 57. Henk

  Hallo Eva

  Ik heb even op internet rond gesnuffel ik kan niks vinden
  dat het schadelijk is voor mensen met neuspoliepen.
  maar ik zie twee verschilde doosjes staan in een winkel,
  een groene en rode welke heb jij, de groene is om te beginnen,dan zal ik het ook proberen

  vrg Henk

    /   Reply  / 
 58. José

  hoi allemaal,
  Hier ben ik weer, ik momenteel met een dilemma, i heb 2 keuzes of opereren in ons ziekenhuis of a.s woensdag aan het onderzoek meedoen van Gent, maar het is wel zo kan ook zijn dat ze een nep inenting inzetten dat weet je niet, en ik vraag me af wat als het onderzoek van Gent beëindigd en dan ???? zit je na een tijdje weer met de gebakken peren, ik weet het niet meer wat ik nou moet doen, maar zo gaat het niet langer,me neus is potdicht en me astma speelt heel erg op.

    /   Reply  / 
  1. Jaco

   Hoi,

   Sinds een paar jaar gebruik ik Avamys neusspray. Samen met Foster (astmamedicijn) gaat het nu best behoorlijk goed. Wel vaak verkouden/loopneus maar toch heel veel lucht vergeleken met voorheen.

   In noodgevallen krijg ik (gemiddeld 1x per jaar) antibiotica.

   Ik ben 3 jaar geleden begonnen met een ‘stootkuur’ antibiotica van 3 weken op advies van Gent. Daarna begonnen met de combinatie Avamys / Foster (laatste is medicijn voor longen)

     /   Reply  / 
  2. Henk

   Hallo José

   Ik zou het doen, het is al een hele eer dat
   dat je het proberen mag .
   Hoe heb je het voor elkaar gekregen dat je het mag
   proberen van die inenting

     /   Reply  / 
   1. Jose

    Hoi Henk,

    Ik ben een paar keer in Gent geweest, en Professor Gevaert heeft dat zelf voorgesteld, dus ik dacht dat ga ik doen, maar ik ben zo bang wat de uitwerking hier van is, want de inentingen mogen nog niet op de vrije markt komen, en je weet dat onderzoek niet of je een echte inenting krijgt of een nepinenting, en het is van mij uit niet naast de deur, ik moet hier voor 400 km reizen retour, maar ik ga toch voor de operatie, want op het moment kan het echt niet meer, ik zit helemaal vol.
    Gr José

      /   Reply  / 
    1. José

     Hoi allemaal,

     Ik ga toch naar Gent, ik heb me bedacht ik leef hier nu zolang al naar ik moet het proberen, ik hou jullie op de hoogte

     Gr José

       /   Reply  / 
     1. Henk

      Hallo José

      het lijkt mij een goede beslissing,
      wie weet werkt het, dan ben je de gelukkigste van de wereld ,
      wand ik weet hoe vervelend het is

      vrg Henk

        /  
    2. José

     hoi lotgenoten
     ik ben niet naar Gent geweest er zit ook een risico aanvast aan dit onderzoek van Gent, bij het vooronderzoek kreeg ik gezegd als je het infuus krijg 1 keer maand, is een risico dat je kanker krijgt en toen ben ik meteen ervan afgestapt, ik ga nu naar Hilversum ben benieuwd wat het tengooi ziekenhuis mij kan bieden ik hoop dat het zich loont ik moet 3 uur reizen ben benieuwd ik hou jullie op de hoogte Gr José

       /   Reply  / 
     1. José

      Hoi hoi,

      Hier ben ik weer, ik ben inmiddels geopereerd 27 januari 2014 bij Dr Zijlkert in Brunssum viel allemaal reuze mee, mijn reuk en smaak was ook vrij snel terug we zijn nu 11 weken verder en er is weer iets mis want mijn reuk en geur is weer weg, ik baal hier zo van, ik ga morgen terug ben benieuwd wat ze gaan zien en zeggen ben wel erg bang, ik hou jullie op de hoogte gr José

        /  
 59. simone

  Hallo lotgenoten,
  Ook ik heb al 32 ( ben nu 34) jaar last van poliepen en schrik niet al 27 keer geopereerd!! Het komt steeds sneller terug en ben elke keer maanden mijn reuk en smaak kwijt. Ben ten einde raad heb er alles voor over om hier vanaf te komen. Ik had nog nooit gehoord van de proef met injecties maar ik zou heeeel graag willen deelnemen aan dit onderzoek. Kun je zelf naar gent gaan of moet je kno arts je een verwijsbrief geven? Gr. Simone

    /   Reply  / 
 60. Truus Sterk

  Hallo lieve mensen, IK heb ook al jaren last van ernstige astma aanvallen.En een zwaarverstopte neus. Ik heb onlangs Bij http://www.proairtech.nl een Hepaluchtreinige ZX7000 gekocht en ik moet eerlijk zeggen dat het me geweldig helpt.Nooit gedacht dat een luchtreinger me zoveel verlichting zou gevn. Ik heb echt veel meer lucht. Het was nog een koopje ook. Ik hoop dat ik jullie hier me heb geholpen. Heel veel sterkte allemaal. Groetjes Truus

    /   Reply  / 
  1. Maria

   Lieve Truus, bedankt voor je echt goede tip! Ik heb de Hepaluchtreiniger nav jou verhaal nu ook besteld via internet. Vroeger als kind had ik zware hooikoorts, daar is sinds een paar jaar (ik ben nu 49 jaar) astma en neuspoliepen dus verstopte neus bijgekomen. De luchtreiniger waar jij baat bij hebt is werkelijk niet duur! Een kennis van mij is bioresonantietherapeut en heeft een soortgelijke luchtreiniger van Nikken, maar die kost wel 550 euro! Deze bioresonantietherapeut kan overigens met haar apparatuur aantoonbaar meten dat zo’n luchtreiniger positief effect heeft op je lichaam en luchtwegen.

     /   Reply  / 
 61. Kathalijne

  Hallo Allemaal,
  Ik herken mij volledig in jullie verhalen heb nu 12 jaar last van poliepen geen reuk en smaak en vreselijke aanvallen waardoor ik niet normaal meer kan functioneren.Verslaafd aan neussprays met xilometociline om mijn neus vrij te krijgen,zodat ik mijn medicijnen kan inspuiten…helaas werkt dit niet meer…ook mij onder plaatselijke verdoving geprobeerd te laten helpen , maar niet gelukt!Nu heb ik ook van de injecties gelezen op internet en heb het zieknhuis gebeld in Gent.Heb daar 25 februari 2014 een afspraak staan…ik hoop echt dat er iets gaat gebeuren met de injecties en er een wereld weer open gaat…Ik wil jullie natuurlijk op de hoogte houden!

  Groetjes Kathalijne

    /   Reply  / 
 62. Stefan Gerards

  Beste lotgenoten,
  Wat een feest van erkenning.. (meermale geopereerd, alcohol,benauwdheid etc.etc). Jammer dat er niet een kritische arts/specialist ons uit de droom helpt. Ik heb het idee dat in Gent het halve ziekenhuis gesubsidieerd wordt..
  en dit nog lekker jaren doorgaat.Of betreffende prof pak de handschoen op en verklaar je op dit forum nader!!
  gr. Stefan

    /   Reply  / 
  1. Naam

   simpel het is heel vette handel

   beetje middelen voorschrijven

   beetje vaak snijden

   Ze laten hun eigen handel niet gaan door een goede behandeling Enz Enz

     /   Reply  / 
 63. Henrietta Schram

  Hallo lotgenoten

  Ik heb al sinds mijn 16 jr last van neuspoliepen, in die tijd werd ik ieder jaar geopereerd tot mijn 21 igste jr dat was niet fijn en ze waren zo weer terug. ik ben nu 47 jr en de laatste keer dat ik geholpen was is 12 jr geleden, nu ik 2 mnd terug naar de KNO arts ging zei hij : je hebt weer poliepen en we laten een MRI scan maken en je krijgt neusspray (Avamys) en Revitelle tabletten. MRI scan gemaakt en februari weer terug naar de KNO arts, ik kreeg de uitslag : Mijn hele hoofd zat vol met poliepen en hij had dit nog nooit gezien zo erg en het zat op plaatsen waar hij niet bij kan omdat dit te gevaarlijk is, dus ik ben gaan zoeken op internet en vond uit dat poliepen een schimmel is en die heet STAPHYLOCOCCUS AUREUS , en deze schimmel is moeilijk te doden maaarrrrrrr Verse Gember kan die schimmel doden. Ik ben ermee aan de gang gegaan, en na jawel je wilt het haast niet geloven na 2 dgn was mijn neus open en kwam er geen groen meer uit mijn neus en na 1 week begon ik weer wat te gaan ruiken alsof er een wereld voor je open gaat nouja soms dan!! ik neem iedere dag (niet op nuchtere maag) 20 mg geraspte verse gember en daarna een beker hete thee omdat het stofje vrij komt bij heet water, je kunt er ook thee van zetten maar ik vind het ontzettend vies en doe het dus op een lepel appelmoes en huppakee in 1 keer doorslikken en dan een beker thee erachter aan. Ik hoop door dit te delen met jullie er meer positieve reacties komen en dat we die rot poliepen voor altijd kwijt raken. Lees eens over Gember over hoe nuttig deze knol is en wat het allemaal kan genezen. over 2 mnd ga ik terug naar de KNO arts en ik hoop dat hij zegt : poliepen zijn weg :) PROBEER het zou ik zeggen. GR Henrietta

    /   Reply  / 
  1. Maria

   Ontzettend bedankt, Henrietta, voor deze tip! Ik denk dat je gelijk hebt dat het een soort schimmel is, in onze slaapkamer heeft zich door langdurige lekkage schimmel gevormd en die lucht adem ik snachts natuurlijk voortduren in. Ik zit op de wip voor mijn eerste operatie aan de neuspoliepen, maar hoop het te kunnen voorkomen door met de gember aan de slag te gaan. Ik heb onlangs Bij http://www.proairtech.nl een Hepaluchtreinige ZX7000 gekocht, gebruik het nu 2 dagen en mijn astma en de neuspoliepen reageren daar ook goed op. mijn neus is weer open en de astma ook minder. Ik laat hier weten of de gember bij mij ook goed helpt!!@!

     /   Reply  / 
   1. Henk Messa

    Ik heb een andere luchtreiniger gevonden op http://www.progenion.nl. De PR-368R deze is compleet geruisloos en werkt super! Je wil niet weten wat een fijnstof er aan die bladen zit.

      /   Reply  / 
  2. Henk

   Het zou mooi zijn dat het zou werken,
   wachten we nog even af, hoe het gaat

     /   Reply  / 
  3. Jan

   Hallo,ik neem die gember nu een paar dagen in door ze fijn te malen en met een glas water maar zo snel mogelijk door te slikken,ik weet niet of dit de goede manier is of moet het perse met warme thee?
   Mvr gr jan

     /   Reply  / 
  4. Henrietta Schram

   Bacterie heet staphylococcus aureus en de schimmel Alternaria. dit veroorzaakt poliepen.en probeer je afweersysteem omhoog te krijgen met Zink , B-complex ikzelf gebruik vitamin tabletten bij een natuurwinkel gekocht. succes allemaal. misschien heeft iemand nog iets aan deze link om te proberen.http://www.centaurea.nl/neuspoliepen/

     /   Reply  / 
 64. maria

  Heb nu 2 dagen achter elkaar flink wat gember gebruikt, maar het helpt nauwelijks bij mij. Misschien een heel klein beetje. Hoe is het nu met je Henrietta Schram? Helpt de gember nog steeds? Ik zal waarschijnlijk toch aan de opertatie moeten. Heeft iemand al iets gevonden dat helpt?

    /   Reply  / 
  1. Henrietta Schram

   Vandaag moest ik naar de KNO arts en die was ontzettend verrast de poliepen waren stukken minder, hij ging nog even voor de zekerheid met een kijkertje in mijn neus en echt, hij
   vertelde je hoofd zat zo vol !! (hij moest glimlachen) en hij raad mij aan gewoon de neusspray (Avamys)2x daags 2 puf in ieder neusgat en Revitelle tabletten 1 per dag te gebruiken totdat ze echt helemaal weg zijn en dan te mindere en vooral doorgaan met de gember hij had dit al eens meer gehoord, ook heb ik veel minder last van mijn longen(astma)

     /   Reply  / 
 65. Maria

  Zo dames & heren, jongens & meisjes: de oorzaak van neuspoliepen volgens Buteyko is dat je te diep en intensief ademhaalt. Zie onderstaande uitleg. Buteyko ademtherapie zou helpen om de neus weer vrij te krijgen van neuspoliepen en zelfs indien je ook astma hebt (en dat heb ik) astmavrij te kunnen geraken. Ik ga een boek kopen over buteyko. Een
  Buteyko cursus kun je ook doen maar kost meestal voor zover ik weet 250 tot 300 euro, vrij prijzig dus. Ik ga kijken of ik me de methode zelf aan kan leren door het lezen van het boek. Wie heeft ervaring met de buteyko methode? Graag jullie reactie. groeten van Maria

  Volgens Buteyko zijn zwelling van de neusslijmvliezen en het ontstaan van neuspoliepen een verdedigingsmechanisme van het lichaam tegen te intensieve ademhaling. Als je allerlei neussprays gebruikt om de slijmvliezen te laten slinken of je neuspoliepen chirurgisch laat verwijderen, haal je deze beschermende reactie weg. Dit kan een verergering van andere klachten geven.
  Bij veel mensen ontstaan neusproblemen, zoals sinusitis, hooikoorts of gewoon een verstopte neus, voordat men astma krijgt, terwijl bij andere mensen astma kan ontstaan na verwijdering van neuspoliepen.

  Stap voor stap gebeurt het volgende:
  Je ademt teveel in en uit en hierdoor zakt het koolzuurniveau in je bloed
  Je lichaam reageert door je neus te verstoppen, om meer verlies van koolzuur te voorkomen.
  Je maakt je neus vrij door een spray. Het slijmvlies slinkt. Wanneer de medicatie is uitgewerkt ontstaat een terugkaats (rebound) effect: het slijmvlies zwelt nog meer op dan voorheen. Je sprayt nog meer en zo raak je in een vicieuze cirkel.
  Je lichaam reageert door neuspoliepen te vormen
  Je laat de poliepen chirurgisch verwijderen
  Je lichaam laat nieuwe poliepen groeien
  Dit herhaalt zich misschien nog een aantal keer en het niveau van koolzuur blijft dalen
  Het lichaam creëert een nieuw verdedigingsmechanisme: astma
  Sommige mensen hebben zo veel krampen in de luchtwegen, dat het lichaam een verstopte neus als extra bescherming niet nodig vindt. Buteyko stelt dat het toepassen van zijn methode bijholteontstekingen en neuspoliepen vanzelf doet verdwijnen, binnen een aantal weken. Zowel Buteyko als homeopaten noemen bijholteontstekingen en hooikoorts: astma in de neus.

  Adviezen bij een verstopte neus

  Allereerst, probeer zoveel mogelijk altijd door je neus te ademen, ook bij inspanning zoals wandelen en fietsen. De ademhaling met open mond is altijd teveel en dus bovenmatig, daarom is een essentieel onderdeel van de Buteyko-methode dat de patiënt altijd door de neus ademt. De ademhaling door de mond is per definitie hyperventilatie.
  Als het niet lukt om bijvoorbeeld te wandelen of fietsen met je mond dicht, is het heel belangrijk om het rustiger aan te doen bij dit soort inspanning. Ga ook de Buteyko methode leren, zodat je neusslijmvliezen rustiger worden.
  Oefening

  Zit je neus verstopt, dan kun je hem vrijmaken met de volgende Buteyko oefening:
  Ga als volgt te werk:
  adem licht in door je neus (als dat lukt) en adem licht weer uit
  hou nu je neus dicht met je vingers en adem niet meer in of uit, hou je mond gesloten
  beweeg, terwijl je je neus en je mond dichthoudt), je kunt bijvoorbeeld rond lopen, de trap oplopen of een aantal kniebuigingen maken tot je je adem niet meer in kunt houden.
  adem licht weer in door je neus en houd je mond daarbij gesloten.
  adem zo rustig als je kan verder door je neus
  Deze oefening kan, indien nodig, een aantal keer herhaald worden met pauzes ertussen. Als je weer door je mond gaat ademen, dan zul je merken dat je neus weer dicht gaat zitten. Maar hoe meer je door je neus blijft ademen, des te makkelijker zal hij vrij blijven. Gebruik deze oefening steeds opnieuw, wanneer je merkt dat je neus dicht gaat zitten.

  Hoe werkt het?

  Doordat je je adem inhoudt, stijgt het kooldioxideniveau in je lichaam. De hoeveelheid kooldioxide in je bloed neemt snel toe, kooldioxide opent de luchtwegen in je neus, en daardoor wordt het makkelijker om door je neus te ademen.
  Over het algemeen is je neus een heel goede indicator voor hoe het met je ademhaling gaat. Als je neus dicht gaat zitten dan adem je te diep. Probeer, als je dit merkt, meteen je ademhaling te verminderen.
  (Zie bij links voor informatie op andere websites hierover.)

  Verwante onderwerpen in deze website:

  De theorie en achtergrond van de Buteyko methode

    /   Reply  / 
  1. J. van Dongen

   Ik pas sinds kort ook die Buteyko-methode (neus zolang mogelijk dicht houden en door de neus ademen en niet te vaak diep ademen) toe en merk wel dat het invloed heeft.
   Ik heb nu Capsinol besteld en ga dat morgen of overmorgen proberen.
   Ik ben benieuwd.

   Greetz.

     /   Reply  / 
 66. Henrietta Schram

  hallo allemaal, Ik neem trouw elke dag de 20 gram verse geraspte gember in met appelmoes, ik vind het zo vies:( en daarna een beker heet water (omdat de stofjes in de gember dan vrij komen) en mijn reuk is helemaal terug, het is echt geweldig, en mijn neus is zelfs s’nachts open want ik snurk niet meer zegt mijn man echt ik kan het iedereen aanraden en volgende week moet ik terug naar mijn KNO arts ben benieuwd wat hij zegt spannend :) maar ik laat me niet opereren want ik heb geen last meer van een dichte neus. jullie horen van mij tot na de 24 april :)

    /   Reply  / 
 67. Jacqueline

  Mooi dat het bij jou zo goed werkt, Henrietta. Meteen nadat jij die tip gaf, is mijn man er ook mee begonnen, maar bij hem werkte het averechts. Na een paar dagen heeft hij zo erg last gekregen, erger dan ooit eigenlijk, terwijl de last die hij van poliepen had redelijk stabiel was. Na een week is hij er weer mee gestopt en nu eindelijkt lijkt zijn neus pas weer een beetje open te komen, maar we zijn nu weken verder. Je weet natuurlijk nooit zeker of het door die gember kwam, maar opvallend is het wel… Dus voordat iedereen er ook juichend aan begint, realiseer je dat het niet voor iedereen het wondermiddel is en dat het de boel zelfs ook erger kan maken. Dus iedereen moet zelf de afweging maken of hij/zij het aandurft om het te proberen.

    /   Reply  / 
 68. Weight Watchers

  Inderdaad vies, maar je moet er wel wat voor over hebben. Na verloop van tijd went het. Net als het eten van die vieze droge perziken ;) .

    /   Reply  / 
 69. Henrietta Schram

  hai lotgenoten

  Vandaag moest ik naar de KNO arts en die was ontzettend verrast de poliepen waren stukken minder, hij ging nog even voor de zekerheid met een kijkertje in mijn neus en echt, hij
  vertelde je hoofd zat zo vol !! (hij moest glimlachen) en hij raad mij aan gewoon de neusspray (Avamys)2x daags 2 puf in ieder neusgat en Revitelle tabletten 1 per dag te gebruiken totdat ze echt helemaal weg zijn en dan te mindere en vooral doorgaan met de gember hij had dit al eens meer gehoord, ook heb ik veel minder last van mijn longen(astma) maar er zijn er ook bij waar het dus niet helpt jammer Jaqueline voor jou man:(

    /   Reply  / 
 70. Maria

  Ik heb inmiddels een dagoperatie ondergaan waarbij de neuspoliepen operatief en onder algehele narcose weggezogen en weggesneden zijn. Is me uitstekend bevallen. Ik heb er totaal geen pijn aangehad. Voelde me meteen weer goed. Het heeft wel ongeveer een week geduurd en toen had ik ook mijn reukvermogen weer terug. Watten in mijn neus na de operatie had ik niet. Moest alleen 3 x op een dag (ong. 1 week lang) de neus met lauwwarm zoutwater spoelen om de korsten los & weg te spoelen. Dit werkte perfect. Heb nu meer energie en de verstopte neus is weg. Ideaal!!!

    /   Reply  / 
  1. Sietske

   Hoe is het nu met Je?

     /   Reply  / 
 71. Dot

  Goedemiddag iedereen, ik ben blij deze blog gevonden te hebben en te merken, dat ik dus toch niet zo’n uitzondering ben, als dat ik net bij de KNO leek te zijn. Na jaren veel neusverkouden te zijn geweest ben ik jan 2013 eindelijk door de HA doorgestuurd naar de KNO en binnen no-time allerlei onderzoeken en 1x poliepen poliklinisch te verwijderen, daarna door de neus (onder narcose) en afgelopen januari grote operatie, door via de mond de neusholte leeg te laten schrapen.
  In mei was nog alles schoon bij de controle, maar ik had nu al weer een paar weken (inwendige) bloedneuzen, dus maar weer een extra controle aangevraagd. En dus zat er nu weer; er is een biopt genomen en volgende week krijg ik de uitslag.
  Want wat ik hier bij niemand lees; bij mij is papilloma inversum geconstateerd. Tot nu toe goedaardig, maar met de kans op kwaadaardig… Heeft iemand anders die diagnose ook gehad?
  Ik heb ook wel, dat ik ernstig snurk en wil daar echt vanaf!

    /   Reply  / 
 72. Jose

  Ik ben dit jaar geopereerd 27 januari bij dokter zijlkert Brunssum een paar weken erna ruikt ik en proefde ik goed een paar maanden erna was het weer mis en en cortisone kuur gehad van 1 week 2 keer per dag en zoals gewoonlijk komt alles smaak en geur terug ging een tijdje goed en toen werd ik verkouden en dan is het meestal mis dan komt het niet meer terug maar bij is het wel weer terug gekomen dat heb ik nog nooit gehad dus ik ben erg gelukkig op het moment en doe niet meer snuiten ik doe alles inhaleren, snuiten is zeer slecht voor de kaakholtes heb je zo weer alles vol zitten

    /   Reply  / 
 73. José

  Hoi Allemaal,

  Het is inmiddels weer 2015 en ik bebn 19 maart weer geholpen aan mijn neuspoliepen tot nu toe is het rustig en ik ruik en proef weer gelukkig, ik hoop dat het ook zo blijft maar ja ik heb er een hard hoofd in is nu de 3de keer, want ik vroeg aan mijn arts of ik nou poliep vrij bent toen hij we zijn op de goeie weg…… dus ik ben er bang voor dat ik toch weer moet aan geloven we wachten af.

    /   Reply  / 
 74. Naam

  Hallo

  ik heb medio half 2014 navraag gedaan @ Ziekenhuis Gent en bij mijn plaatselijke ziekenhuis en huis arts.

  in het kort komt het er op neer dat het nog heel lang kan duren voor dat de behandeling op de markt komt.

  knap balen

    /   Reply  / 
 75. appi

  ik ben al 8 keer geholpen voor neuspoliepen maar het mocht niet baten. De verpleegsters zijn inmiddels mijn beste maatjes geworden. ik mag zelfs mn eigen narcose toedienen :) )

  Succes allemaal

    /   Reply  / 
  1. News Team

   misschien moet je eens de druppels van gen5 gaan gebruiken, zo ben ik er namelijk vanaf gekomen. Ben er ook drie keer aan geopereerd. Succes!

     /   Reply  / 
   1. Henk

    Bedankt voor de tip , ik heb het besteld

      /   Reply  / 
    1. News Team

     Graag gedaan, wij nemen het echt overal mee naar toe en zijn er ontzettend bij gebaat.Het beste! En laat na een paar maanden gebruik even weten of het bij jou ook zo goed aanslaat.

       /   Reply  / 
  2. XXX

   Lekker is dat maar 8 keer, sluit maar achter aan in de rij :) snijden op te snijd€n, wanneer zal dat wonder middel uit Gent eens vrij worden gegeven +/- 13 jaar later nog niet .

     /   Reply  / 
 76. Henk

  ik heb de Gen5 ook een aantal wekken geprobeerd geen resultaat, jammer

    /   Reply  / 
  1. News Team

   Beste Henk,

   We adviseren om het door te zetten. Echt. Niet mee stoppen. Je gaat het verschil na een maand of twee echt merken. Hou ons op de hoogte!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>