Doorbraak in niet-medicamenteuze behandeling van lage rugpijn

image008Goed nieuws voor mensen met lage rugpijn, want Goodlite lanceert vandaag WiTouch Pro, het eerste draadloze TENS (Transcutane Elektro Neuro Stimulatie) apparaat met afstandbediening voor de behandeling van acute en chronische lage rugpijn. Het apparaatje wordt met zelfklevende gel pads op de onderrug geplakt en maakt gebruik van een gepatenteerd programma om pijnsignalen direct te blokkeren en de aanmaak van endorfine te stimuleren. De WiTouch Pro is zeer eenvoudig te bedienen, kent geen bijwerkingen en beïnvloedt door de unieke vormgeving de uitoefening van dagelijkse werkzaamheden niet. De WiTouch Pro is o.a. te bestellen via www.witouchtens.nl en wordt geleverd met een 14-dagen-tevredenheidsgarantie.

TENS is de afkorting van Transcutane Elektro Neuro Stimulatie. Door de huid heen (transcutaan) geeft een apparaatje elektrische stroompjes af die de zenuwen (neuro) beïnvloeden (stimuleren) om acute of chronische pijn te verminderen. TENS wordt al meer dan 25 jaar door artsen en fysiotherapeuten gebruikt voor de behandeling van pijn.

Unieke tweevoudige werking

Bij de werking van TENS speelt de gebruikte frequentie (in Hz) een belangrijke rol. Bij lage frequenties stimuleert TENS kleine, herhalende spiersamentrekkingen. Deze spiercontractie wordt door de hersenen gezien als beweging en stimuleert daarmee de aanmaak en vrijgave van de lichaamseigen pijnonderdrukkende stof endorfine. TENS met een hogere frequentie heeft daarentegen tot gevolg dat de pijnsignalen naar de hersenen direct geblokkeerd worden. Het programma van WiTouch richt zich op beide werkingsmechanismes. Zo ervaart de patiënt directe pijnstilling en dit effect houdt een aantal uren aan. Frequentiemodulatie zorgt ervoor dat er geen gewenning optreedt.

Zeer gebruiksvriendelijk

Het gunstige effect van TENS op pijn is veelvuldig in klinische studies aangetoond[1],[2]. Desondanks heeft het thuisgebruik van TENS tot op heden geen grote vlucht genomen. De complexiteit van de bediening, de problemen met het zelf aanbrengen van de elektroden op het lichaam en de bungelende draadjes tussen de elektroden en de TENS apparatuur liggen hieraan ten grondslag.

Met de introductie van WiTouch Pro wordt de behandeling van lage rugpijn met TENS sterk vereenvoudigd. Met de zelfklevende gel pads kan de gebruiker het draadloze apparaat eenvoudig zelf aanbrengen op de onderrug. Met de afstandbediening wordt het toestel geactiveerd en kan men de intensiteit van het programma naar eigen wens reguleren. Het dunne, flexibele ontwerp zorgt voor optimaal en discreet draagcomfort, waarbij de uitoefening van de dagelijkse activiteiten niet wordt verstoord.

Winnaar Reddot design award 2013

De slimme en mooie vormgeving van de WiTouch Pro is bekroond met het winnen van een van ’s werelds meest begeerde onderscheidingen voor uitmuntend productontwerp, de ‘Reddot design award 2013′. Uit 4662 inzendingen uit 54 landen heeft de WiTouch Pro in de categorie ‘Life Science & Medicine’ de eretitel ‘BEST-OF-THE-BEST’ in de wacht gesleept. De juryleden roemde WiTouch voor het innovatiegehalte, praktische eigenschappen, ergonomie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

Kosten lage rugpijn bedragen 3,5 miljard per jaar

Lage rugpijn is een van de meest genoemde klachten op het spreekuur van de huisarts. Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders boven de 25 jaar heeft deze klachten chronisch.[3] In 2011 werden alleen al via de apotheek 5,25 miljoen recepten voor pijnstillers uitgereikt.[4] Het werkelijke gebruik ligt nog vele malen hoger aangezien niet voor alle pijnstillers een recept nodig is. De maatschappelijke kosten van lage rugpijn in Nederland bedragen jaarlijks zo’n € 3,5 miljard.[5]

‘Medicatie kan pijn goed onderdrukken, maar de kans op bijwerkingen en interacties met andere geneesmiddelen is aanzienlijk. Het langdurig gebruik van pijnstillers kan zelfs gevaarlijk zijn. Jaarlijks sterven in Nederland meer mensen door het gebruik van pijnstillers dan door het gebruik van harddrugs”, aldus René van Klaveren van Goodlite. ‘WiTouch Pro TENS kent deze problemen niet’.

De prijs van de WiTouch Pro bedraagt € 169,00 en is te bestellen via www.witouchtens.nl. Om de effectiviteit van de elektronische pijnstiller kracht bij te zetten wordt deze geleverd met een 14-dagen-tevredenheidgarantie. Niet goed? Geld terug! Vanaf medio juni is de Witouch Pro ook verkrijgbaar via thuiszorgwinkels.

 

Lees ook:Paracetamol beter bij lage rugpijn
Lees ook:‘Ouderen met rugpijn kunnen beter bewegen dan medicijnen slikken’
Lees ook:Pijnbestrijding bij lage rugpijn kan beter
Lees ook:Onbegrepen lage rugpijn beter te behandelen
Lees ook:Viagra helpt ook tegen rugpijn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Doorbraak in niet-medicamenteuze behandeling van lage rugpijn

 1. Gonny

  klinkt goed, ik ga bestellen. Ik vind zo’n tevredenheidsgarantie wel heel erg sympatiek

    /   Reply  / 
 2. liliane boutsen

  Ja al zoveel geprobeerd waarom dit niet.
  Heb ik zo’n tevredenheidsgarantie erbij?

  wat is de prijs

  kan ik online bestellen?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>