Opel en Feyenoord droegen als partners van de Hartstichting bij aan missie

01-Opel-feliciteert-Hartstichting-met-realiseren-170000-burgerhulpverleners

Opel feliciteert de Hartstichting met het behalen van een belangrijke mijlpaal: de registratie van de 170.000ste burgerhulpverlener. Nederland is hiermee het enige land ter wereld met een landelijk reanimatienetwerk van hulpverleners.

Opel en Feyenoord hebben sinds eind 2014 veel aandacht voor de missie van de Hartstichting gegenereerd: het registreren van 170.000 burgerhulpverleners. Met dit aantal moet het in heel Nederland mogelijk zijn om binnen zes minuten hulp ter plaatse te hebben in het geval iemand buiten het ziekenhuis een hartstilstand heeft. Door tijdige start van reanimatie verdubbelt de overlevingskans en kunnen jaarlijks 2.500 extra mensenlevens worden gered.

In 3 jaar dik 100.000 nieuwe burgerhulpverleners erbij
De teller van burgerhulpverleners is sinds 2014 hard opgelopen. Bij de landelijke oproepsystemen HartveiligWonen en HartslagNu stond de teller van het aantal burgerhulpverleners in dat jaar op 68.000. Mede dankzij de inspanningen van Opel, Feyenoord en de ruim 450 andere partners, waaronder de genoemde oproepsystemen, is het gelukt het benodigde aantal van minimaal 170.000 te behalen. Dat komt neer op ongeveer 1% van de bevolking.

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: “Het is een ongelooflijke mijlpaal die we hebben weten te behalen. Nergens ter wereld bestaat er een dergelijk netwerk aan vrijwilligers die oproepbaar zijn in geval van een hartstilstand. Dankzij deze vrijwilligers kunnen we vele levens per jaar redden. Het is nu nog van groot belang ervoor te zorgen dat er overal voldoende AED’s beschikbaar en toegankelijk zijn. Dan werkt de 6-minutenzone optimaal.”

Johan Claassen, Algemeen Directeur van Opel Nederland: “Het realiseren van een netwerk van 170.000 burgerhulpverleners is fantastisch. Het is uniek dat de Hartstichting dit heeft weten te realiseren en wij zijn er trots op daar een bijdrage aan te hebben geleverd. En we gaan door. Opel zal zich sterk blijven maken voor de Hartstichting, in de eerste plaats door nu mee te helpen aan het behalen van het volgende doel: 30.000 geregistreerde AED’s.”

Op naar 30.000 geregistreerde AED’s
Voor een optimaal werkende 6-minutenzone zijn in totaal 30.000 AED’s nodig, geregistreerd bij HartslagNu of HartveiligWonen. Nu zijn er nog maar 12.000 aangemeld, terwijl er naar schatting 100.000 in omloop zijn. Het is onbekend waar ze hangen en bovendien hangen de AED’s op plekken die niet altijd bereikbaar zijn. Dit bemoeilijkt de hulpverlening. Met 170.000 burgerhulpverleners en 30.000 geregistreerde AED’s kunnen er jaarlijks ongeveer 2.500 levens worden gered. Dat zijn zes levens per dag.

04-Opel-feliciteert-Hartstichting-met-realiseren-170000-burgerhulpverleners

Lees ook:Als je in Nutter woont is de kans op het overleven van ‘n hartstilstand het grootst
Lees ook:Doe iets goeds en maak kans op een seizoenskaart Feyenoord voor het leven
Lees ook:Minder zout in brood, kazen, sauzen en chips
Lees ook:Zowat 800 geregistreerde gevallen mazelen
Lees ook:Consumentenbond waarschuwt voor ooglaserklinieken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>