De Dag van de Plastische Chirurgie

surZiekenhuizen en klinieken door het gehele land openen vandaag hun deuren tijdens de Dag van de Plastische Chirurgie. Daarbij wordt dit jaar in het bijzonder aandacht besteed aan plastische chirurgie als innoverend specialisme. Nieuwe technieken komen steeds sneller beschikbaar, zoals een transplantatietechniek waarbij lymfeklieren worden verplaatst van de lies naar de bovenarm tegen lymfeoedeem. Dit is een veel voorkomend probleem bij vrouwen wanneer lymfeklieren in de oksel zijn beschadigd of verwijderd als gevolg van borstkanker. Tevens wordt naar verwachting de eerste gezichtstransplantatie in Nederland binnen anderhalf jaar uitgevoerd. Een andere nieuwe techniek is een borstreconstructie met eigen weefsel, die minder zichtbare littekens achterlaat en bij meer patiënten van toepassing is. Tijdens de Dag van de Plastische Chirurgie wordt in diverse ziekenhuizen aandacht besteed aan nieuwe behandelmethoden. Op de website www.dagvandeplastischechirurgie.nl kunnen bezoekers meer informatie vinden over de open dag.
Plastische chirurgie is een innovatief specialisme dat aan de basis heeft gestaan van vele medische toepassingen, zoals niertransplantaties en microchirurgie waarbij weefsel wordt hersteld tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig. Tijdens de open dag laten plastisch chirurgen het publiek met een uiteenlopend programma kennis maken met de breedte van het vak. Zo is er speciale aandacht voor hand- en polsletsels, grote trauma’s, plastische chirurgie bij huidkanker, borstreconstructies bij borstkanker, complexe hoofd-hals chirurgie, zoals het maken van een nieuwe kaak van een kuitbeen of een tong van huid van de arm. Verder uiteraard voor esthetische chirurgie en brandwondenchirurgie. Het is voor het publiek mogelijk om te speeddaten met de plastisch chirurg om vragen te kunnen stellen, tijdens een workshop te leren hechten onder de microscoop en er worden lezingen gehouden over de behandeling van diverse letsels, ziektes en aandoeningen.

De Dag van de Plastische Chirurgie wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Het is belangrijk voor het publiek en patiënten te weten wat een plastisch chirurg voor hen kan betekenen bij de behandeling van diverse functionele problemen en beschadigingen of wonden. De open dag biedt een mogelijkheid om je als geïnteresseerde of als patiënt bij te laten praten over de nieuwste behandelmethoden en te laten informeren over alles wat je over plastische chirurgie moet weten.

Uiteenlopend programma Ziekenhuizen en klinieken bieden tijdens de Dag van de Plastische Chirurgie een gevarieerd en interessant programma aan. Zo kunnen bezoekers tijdens deze dag speeddaten met een plastisch chirurg en naar een inloopspreekuur om laagdrempelig vragen te kunnen stellen die betrekking hebben tot het vak. Daarnaast worden er lezingen gehouden over de vele facetten van plastische chirurgie en wordt het publiek op de hoogte gebracht van de laatste nieuwswaardigheden. Kom naar de Dag van de plastische chirurgie bij u in de buurt.

Lees ook:Nieuwe operatietechnieken voor vrouwen met borstkanker
Lees ook:Kliniek voor vrouwen met cosmetische verslaving
Lees ook:Steeds vaker borstreconstructie met lichaamseigen weefsel
Lees ook:Inspectie treft wantoestanden aan in Haagse privé-kliniek
Lees ook:Iedere borstprothese wordt geregistreerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>