Polikliniek cardiologie Ruwaard van Putten mag weer open

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mag vanaf morgen de polikliniek Cardiologie gefaseerd heropenen. De polikliniek gaat functioneren onder regie van de maatschap cardiologie van het Maasstad Ziekenhuis, die hiervoor is uitgebreid. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De verpleegafdeling cardiologie blijft voorlopig nog gesloten.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis heeft voor de herstart een plan van aanpak opgesteld dat is beoordeeld door de inspectie en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Daarbij is gekeken of dit plan van aanpak de randvoorwaarden bevat voor het leveren van veilige zorg.

Het bevel dat de inspectie onlangs oplegde aan het Ruwaard van Putten Ziekenhuis en dat minister Schippers heeft verlengd, blijft voorlopig van kracht. In het bevel staat dat alle leden van de maatschap cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis moeten stoppen met het verlenen van cardiologische zorg in het ziekenhuis.

Ook het verscherpt toezicht dat de inspectie op 15 november heeft ingesteld voor het ziekenhuis blijft van kracht. De raad van bestuur van het ziekenhuis moet regelmatig aan de IGZ verslag uitbrengen over de voortgang van de vereiste maatregelen.

De inspectie zal met aangekondigde en onaangekondigde bezoeken toetsen hoe de maatregelen worden voorbereid en uitgevoerd, en of de randvoorwaarden voor veilige zorg aanwezig zijn.

Bron: IGZ

Lees ook:Eén cardioloog Ruwaard mag weer aan het werk
Lees ook:IGZ wist al langer van problemen Ruwaard
Lees ook:Ziekenhuis moet afdeling cardiologie sluiten
Lees ook:Al 21 aangiften tegen Ruwaard Ziekenhuis
Lees ook:Ziekenhuis Spijkenisse nu onder volledig toezicht inspectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>