‘Overheid en Hartstichting zelf schuldig aan stijging hartproblemen’

William-Cortvriendt-Hoe-word-je-100

Vandaag waarschuwen het RIVM en de Hartstichting voor een tsunami aan hart- en vaatziekten door roken, hoge bloeddruk, gebrek aan beweging en overgewicht. Uit wereldwijd wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat een verkeerd voedingsadvies door de Nederlandse overheid en Hartstichting mede de boosdoener is.

Jaarlijks telt Nederland tussen de 6.000 en 12.000 onnodige vroegtijdige sterfgevallen door hartproblemen. Dat is meer dan tienmaal het jaarlijkse aantal verkeersdoden. De oorzaak is een verkeerd en achterhaald voedingsadvies concludeert de Nederlandse arts William Cortvriendt die de afgelopen jaren wetenschappelijk onderzoek deed naar de relatie tussen voeding en een gezonde levensstijl.

Niet de gevreesde verzadigde vetten vormen een risico op hartproblemen volgens Cortvriendt, maar juist de koolhydraten die worden aangeraden door de Nederlandse overheid en de Hartstichting,  “Het aantal hartaanvallen zal juist tot 30% afnemen door koolhydraten zoals pasta, rijst en aardappelen te beperken en te vervangen door natuurlijke vetten en volvette producten”, concludeert hij op basis van zijn onderzoek.

De Amerikaanse overheid heeft haar voedingsadvies intussen al aangepast en adviseert nu om meer natuurlijke vetten te consumeren en minder koolhydraten te eten. “De Nederlandse overheid, het Voedingscentrum en ook de Hartstichting horen dus intussen wel beter te weten”, aldus arts en onderzoeker William Cortvriendt. “Zij zullen zich op zeer korte termijn moeten herbezinnen op de in het verleden gecreëerde angst en afkeer voor naar nu blijkt gezonde vetten”.

Lees ook:Tekort aan vitamine D verhoogt kans op borstkanker
Lees ook:Gezonder worden begint met het bijwonen van het eerste Leefstijl Gala
Lees ook:Musthave boek over gezondheid: ‘Hoe word je 100?’
Lees ook:Calorieën tellen is onzin volgens William Cortvriendt
Lees ook:Dit gala leert je je levensstijl te verbeteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>