Het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ met Irene Moors

Schermafbeelding 2017-09-07 om 17.50.58

Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors is geslaagd voor haar herhalingsles EHBO. “Het is fijn om te voelen dat ik nog weet wat te doen in noodsituaties,” aldus een tevreden Irene. Met haar herhaling op zak is ze helemaal klaar voor de presentatie van het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’, dat het Rode Kruis op 9 september wil verbreken. In september 2015 haalde Irene Moors haar EHBO-certificaat. Iedere twee jaar moet zij een dag op herhaling om de EHBO-kennis up to date te houden en het certificaat niet te laten verlopen.

“Twee jaar geleden heb ik mijn certificaat behaald, maar gelukkig is eerste hulp verlenen niet iets dat je dagelijks doet. Het is dus belangrijk om te oefenen. Dat kan alleen door het af en toe te herhalen,” aldus Irene na afloop van de les. Ook EHBO-instructeur Jan Hoefnagel is tevreden: “Ze is een goede cursist. Ze gaat er echt voor. Ze is heel behulpzaam en gaat gelijk handelen. Dat is goed; bij EHBO gaat het er ook om dat je iets doet.”

Gratis EHBO-kennis

Op 9 september presenteert Irene Moors het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ op de Dam in Amsterdam. De hulporganisatie zoekt 2500 deelnemers die willen meedoen om het huidige record (1795 mensen) te verbreken. Het Rode Kruis zoekt nog deelnemers die zich kunnen aanmelden via www.rodekruis.nl/wereldrecord. Iedereen (ouder dan 12 jaar) kan meedoen. Ook als je geen kennis hebt van EHBO, kun je toch een wereldrecord ‘EHBO’ op je naam zetten. Meedoen is vooral heel leerzaam. Het is een kans om gratis EHBO-kennis op te doen.

Tijdens de Guinness World Records poging EHBO zullen drie EHBO-handelingen aan bod komen: de stabiele zijligging (die je toepast bij bewusteloosheid), verstikking/ verslikking en een bloeding. Instructeurs van het Rode Kruis zijn aanwezig om de deelnemers te begeleiden tijdens het aanleren van de EHBO-handelingen. Onafhankelijke stewards controleren of de wereldrecordpoging volgens de regels verloopt.

Extreem weer, kettingbotsingen of aanslagen

Met de recordpoging wil het Rode Kruis op een unieke manier het belang van EHBO onderstrepen en mensen motiveren om meer kennis tot zich te nemen over EHBO. De hulporganisatie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij letsel. In afgelegen gebieden of bij noodsituaties, zoals bij extreem weer, kettingbotsingen, explosies of aanslagen, kan het lang duren voordat de hulpdiensten ter plaatse zijn. In dat soort gevallen kan het een extra complicatie zijn dat het mobiele netwerk overbelast is. Juist dan zijn gewonden afhankelijk van hulp van omstanders.

Lees ook:EHBO app meer dan 320.000 keer gedownload
Lees ook:Shocking: eenderde EHBO’ers niet bereid tot reanimatie
Lees ook:3% Nederlanders bezit over EHBO kennis
Lees ook:Vier op de tien verleent geen eerste hulp
Lees ook:Heb jij je EHBO? Het Rode Kruis wil jou!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>