EHBO app meer dan 320.000 keer gedownload

De Eerste Hulp app van het Rode Kruis is al meer dan 320.000 keer gedownload. Met de app kunnen bezitters van een smartphone sneller en effectiever iemand helpen in geval van nood.

Uit een enquête onder ruim 6400 mensen blijkt dat meer dan 1500 van hen de EHBO app – die nu een half jaar bestaat – al eens hebben gebruikt bij een noodgeval, zoals brand- en snijwonden. Maar ook bij diarree, flauwvallen, hersenschudding, hartstilstand en epilepsie.

In enkele gevallen gaven de gebruikers aan dat ze voor een reanimatie of AED-gebruik eerst op de Rode Kruis website keken voordat ze Eerste Hulp verleenden. Anderen zochten met behulp van de app het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Naast de directe downloads lazen meer dan 300.000 mensen online artikelen, bekeken instructievideo’s en testten hun Eerste Hulp kennis.

Het Rode Kruis is blij met de enorme belangstelling voor EHBO-kennis. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) noemt het een goede aanvulling om te weten wat te doen bij spoed. Wel adviseert de LHV bij twijfel een arts te raadplegen.

Bron: Rode Kruis

 

Lees ook:Vier op de tien verleent geen eerste hulp
Lees ook:Nederlander weet bar weinig van EHBO
Lees ook:Nederlander weet te weinig over eerste hulp
Lees ook:3% Nederlanders bezit over EHBO kennis
Lees ook:Ook jij kan iets door voor vluchtelingen…

1 Reacties // Reageer

One thought on “EHBO app meer dan 320.000 keer gedownload

  1. ron

    Vind ik helemaal goed iedereen een EHBO app weet iedereen wat hij moet doen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>