‘Helft van de Britten had de Mexicaanse griep’

Tijdens de Mexicaanse griepepidemie in de winter van 2009/2010 had bijna de helft van de Britten het Mexicaanse griepvirus onder de leden. De meeste van hen hebben er echter niks van gemerkt!

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Edinburgh waarinhet bloed van 1600 Brittten na de griepuitbraak werd onderzocht. Bij 44% werd het H1N1 virus ontdekt.

Uit de studie blijkt ook dat er miljoenen vaccins verspild zijn; bijna de helft van de mensen die ingeënt werden tegen de Mexicaanse griep waren op dat moment al met het virus besmet en dus al immuun voor de ziekte.

Op de hele bevolking betekent dat 20 keer zoveel mensen de Mexicaanse griep heb ben gehad dan tot nu toe werd aangenomen. De ziekteverschijnselen waren in de meeste gevallen zo mild, dat de meesten het niet hebben geweten.

Toch moet de ernst van de epidemie niet onderschat worden, vindt Professor Mark Woolhouse van het Centrum voor infectieziekten van de universiteit. ‘Het klopt dat de meeste gevallen mild waren, maar dat verandert niks aan het grote aantal mensen dat aan de zieke is overleden of in het ziekenhuis moest worden opgenomen.’

De Mexicaanse griepepidemie heeft aan bijna 500 Britten het leven gekost.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Hoe staat het met de Mexicaanse griep?
Lees ook:Epidemie Mexicaanse griep is voorbij!
Lees ook:Natuurlijk wil de Nederlander geen mondkapje!
Lees ook:Geen ‘Mexicaanse griep’ meer
Lees ook:1 op de 5 mensen raakte besmet met Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>