Geen ‘Mexicaanse griep’ meer

Het moet klaar zijn met de naam ‘Mexicaanse griep’. Dat vindt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De term heeft een te zware lading en wekt de indruk dat het om een ernstige griep gaat. Inmiddels weten we wel beter.

De griep raakt misschien andere bevolkingsgroepen dan we gewend zijn, namelijk jongvolwassenen en kinderen. Maar het is geen ernstige griep, zoals vorig jaar nog werd gedacht.

Het RIVM heeft eerder al laten weten de Mexicaanse griep voortaan Influenza A (H1N1) 2009 te noemen en als een gewone seizoensgriep te beschouwen.

Tijdens de vorige winter stierven er in Nederland 63 mensen aan het H1N1-virus terwijl er tijdens gewone griepepidemie tussen de 250 en 2000 slachtoffers vallen. Deze winter zijn er tot nu toe 11 slachtoffers gevallen.

Bron: nu.nl

Lees ook:Aantal (Mexicaanse) griepdoden extreem laag
Lees ook:Geen griepprik voor gezonde kinderen komend najaar
Lees ook:Gewone griep krijgt minder kans door Mexicaanse griep
Lees ook:Griepprikcampagne weer van start
Lees ook:Eerste Nederlandse dode gemuteerde versie van Mexicaanse griep

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen ‘Mexicaanse griep’ meer

  1. Paul

    Eerst 2 jaar lang de mensen angstaanjagen met een een milde griep die ze zelf 2 jaar lang als de mexicaanse griep hebben aangeduid… En nu er overal diepgaande onderzoeken lopen of worden aangevraagd door politici en journalisten ineens de schuld bij de media leggen.

    Waarschijnlijk ook omdat als je ‘mexicaanse griep’ googled je oneindig veel informatie vind over het schandaal, de belangenverstrengelingen en de de bewezen schadelijke effecten en ernstige bijwerking van de vaccins…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>