Griepprikcampagne weer van start

Het is weer zo ver: de jaarlijkse griepprikcampagne is weer van start gegaan. Dit keer niet voor de Mexicaanse griep, maar voor de gewone griep. Want ook die komt er weer aan!

Risicogroepen, zoals ouderen boven de 60 en chronisch zieken, zoals astmapatienten, mensen met diabetes en hart- en vaatziekten kunnen weer een uitnodiging van hun huisarts ontvangen.

De inenting voor de jaarlijkse wintergriep staat helemaal los van de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Wie zich laat inenten tegen de gewone griep, moet minimaal 2 weken wachten voor hij de prik tegen de Mexicaanse griep haalt.

In Nederland laten jaarlijks bijna 4 miljoen mensen zich vaccineren tegen de griep.

Het vaccin biedt voor ongeveer 80% bescherming tegen de griep. 100% bescherming zal nooit lukken. Dat komt omdat men van te voren niet precies weet welke virussen er die winter zullen heersen.

In het vaccin zit een cocktail van 3 virussen waarvan de  Wereld Gzondheidsorganisatie (WHO) denkt dat die de komende winter een hoofdrol zullen spelen.

Je hebt na vaccinatie wel altijd een hogere weerstand, dus mocht je toch de griep krijgen, dan zul je daar wel minder last van hebben.

Lees ook:Levering griepprik loopt vertraging op
Lees ook:Geen ‘Mexicaanse griep’ meer
Lees ook:Vaccin tegen Mexicaanse griep effectiever dan gedacht
Lees ook:Gewone griep krijgt minder kans door Mexicaanse griep
Lees ook:Amerikaanse verpleegkundigen verzetten zich tegen verplichte inenting Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>