Epidemie Mexicaanse griep is voorbij!

De epidemie van de Mexicaanse griep (AH1N1) is voorbij. Dat meldt onderzoeksinstituut Nivel. Als dat geen goed kerstnieuws is!

De laatste weken nam het aantal mensen met griep al af en afgelopen week daalde dit voor het eerst weer onder de 51 per 100.000 inwoners. Van een griepepidemie is sprake wanneer meer dan 51 op de 100.000 inwoners kampen met griepachtige verschijnselen.

Afgelopen week meldden zich nog 44 op de 100.000 Nederlanders zich met griepklachten bij de huisarts. Het virus is dus nog niet helemaal het land uit, maar er is geen sprake meer van een epidemie. Ook in buurlanden als België, Engeland en Duitsland neemt de griepepidemie af.

De afgelopen weken waren iets meer mensen ziek van de griep dan begin dit jaar en de afgelopen griepseizoenen. Maar op de piek van de epidemie van de Mexicaanse griep waren er nog steeds veel minder mensen ziek dan tijdens de griepepidemieën in de winters van 2004-2005 en 1999-2000.

NIVEL-onderzoeker epidemioloog en huisarts Gé Donker: ‘De Mexicaanse griep is gelukkig een milde epidemie gebleven. De epidemie duurde tien weken, wat ook gebruikelijk is voor de wintergriep. Opvallend blijft dat vooral minder ouderen ziek geworden zijn van de griep. Wel hadden zij relatief wat meer risico op complicaties.’

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldde gisteren dat er wereldwijd 11.500 mensen aan de Mexicaanae griep zijn overleden.

Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen
Lees ook:Al 14 weken Griep in Nederland
Lees ook:Wel een griepepidemie? Of toch niet?
Lees ook:Goed nieuws: minder gevallen van griep
Lees ook:Mexicaanse griep: epidemie is nu een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>