Al 14 weken Griep in Nederland

Heb jij al in de lappenmand gelegen? Met griep?

De griepepidemie is nog STEEDS niet voorbij!! Gelukkig neemt hij wel langzaam af. Vorige week gingen 54 mensen per 100.000 inwoners naar de huisarts met griepachtige verschijnselen, blijkt uit de wekelijkse rapportage van onderzoeksinstituut Nivel.

De week ervoor waren dat nog 62 per 100.000 mensen en de week daarvoor 83. De grens om griep een epidemie te noemen is als twee weken achter elkaar 51 per 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts gaan.

De griepgolf duurt nu al veertien weken, terwijl een een epidemie gemiddeld acht weken duurt. Afgelopen week kwamen vooral jonge kinderen tot vier jaar naar de huisarts. Nivel houdt de griep in Nederland in de gaten via een representatieve groep van huisartsen in het hele land.

Lees ook:Goed nieuws: minder gevallen van griep
Lees ook:Aantal Nederlanders met griep neemt toe
Lees ook:Epidemie Mexicaanse griep is voorbij!
Lees ook:De griep is onderweg
Lees ook:Volle bak griep nog in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>