Nederlanders slapen te weinig

Nederlanders slapen gemiddeld zeven uur en twintig minuten. Mensen hebben ongeveer acht uur slaap per nacht nodig. Nederlanders slapen dus te weinig, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. De helft van de mensen staat ‘s ochtends moe op. Vijftien procent is zelfs zeer moe.

Uit het onderzoek van de slaap- en droomdeskundige Victor Spoormaker blijkt dat het aantal uren slaap per nacht de afgelopen jaren is afgenomen. In de afgelopen veertig jaar zijn we maar liefst een compleet uur minder gaan slapen. Volgens Spoormaker bouwen mensen door hun korte nachten een chronisch slaaptekort op. Vooral avondmensen hebben hier last van, omdat de samenleving onvoldoende op hen is gesteld.

Een chronisch slaapterkort kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan onder meer leiden tot concentratieproblemen, negatieve emoties en psychische stoornissen.

Lees ook:Nederlanders slapen te weinig
Lees ook:Slaaptekort is niet zomaar in te halen
Lees ook:Uitslapen in het weekend is geen goede inhaalslag
Lees ook:Slapen moet serieuzer genomen worden
Lees ook:Chronisch slaaptekor​t door omschakeli​ng naar zomertijd

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederlanders slapen te weinig

  1. Pingback: Gezondheid.blog blikt terug op 2011 (en eerder) | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>