Pleister tegen overactieve blaas

Acht procent van de vrouwen boven de zestien heeft last van een overactieve blaas. Dit loopt op tot zeventien procent op veertigjarige leeftijd. Zij moeten vaak plassen, maar halen het toilet lang niet altijd op tijd. Bij mannen komen de klachten vaak op hogere leeftijd voor. Er zijn wel medicijnen beschikbaar, maar die hebben veel bijwerkingen. Daardoor stoppen veel mensen na korte tijd met de medicatie. Nu is er voor hen mogelijk een oplossing: een pleister met een stuk minder bijwerkingen.

Op dit moment slikt na zes maanden nog maar 25 tot 36 procent van de patiënten hun medicatie. Een meerderheid stopt met de pillen omdat ze de nadelen – zo’n droge mond dat ze meer gaan drinken en dus weer naar het toilet moeten – niet vinden opwegen tegen de verminderde aandrang. Verder zegt de helft van de gebruikers het effect te klein te vinden.

De pleister, Kentera, blijkt beter te werken. Het aantal bijwerkingen, zoals een droge mond en obstipatie, ligt op het niveau van een placebo. Wel krijgen sommige gebruikers last van huidirritaties, maar die zijn meestal goed aan te pakken. Bijvoorbeeld door de plek waar de pleister geplakt gaat worden voor te behandelen. Hoewel de pleister dus nog niet perfect is, wordt de kwaliteit van leven er wel aanzienlijk beter door, aldus de fabrikant van Kentera.

Bron: gezondheid.nl

Lees ook:Pleister kan injectienaald vervangen
Lees ook:Pleister voorkomt reizigersdiarree
Lees ook:Pleister helpt bij behandeling Alzheimer
Lees ook:Patiënten vinden pijnstilling vaak onvoldoende
Lees ook:Vanaf 2017 vertelt een ‘slimme’ pleister hoe je wond geneest

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pleister tegen overactieve blaas

  1. Marian Knarren

    Lees dat de plek waar je de kenterapleister plakt kunt voorbehandelen i.v.m. huidirritaties,staat alleen niet bij hoe.
    Kan iemand me dat vertellen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>