Verloskundigen: vrouwen te snel weer aan het werk

Bijna zeven op de tien verloskundigen vinden dat vrouwen na een bevalling te snel weer aan het werk moeten doordat het recht op verlof te kort is. Bovendien krijgt ongeveer tweederde van de vroedvrouwen veel problemen te horen die op het werk zijn ontstaan als gevolg van de zwangerschap. Dat blijkt uit een onderzoek van FNV Bondgenoten onder 606 verloskundigen die in 168 praktijken werken.

Ruim negen op de tien begeleiders horen vrouwen klagen over vermoeidheid en stress. Bijna 80 procent constateert lichamelijke klachten en 65 procent hoort dat een ziekte als gevolg van een zwangerschap niet altijd geaccepteerd wordt.

Veel klachten n de bevalling gaan over het ontbreken van faciliteiten op het werk en het aanpassen van werktijden. Zo signaleert drie kwart van de verloskundigen problemen met het afkolven van moedermelk en zes op de tien hoort klachten over werktijden.

FNV Bondgenoten pleit al langer voor verlenging van het bevallingsverlof. Nu hebben vrouwen recht op minstens tien weken verlof nadat het kind geboren is.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Zwanger en totaal de weg kwijt
Lees ook:‘Psychische zorg zwangere moet beter’
Lees ook:Vrouwen krijgen vrijwel zeker langer zwangerschapsverlof
Lees ook:Brussel pleit voor langer zwangerschapsverlof
Lees ook:Seks bevordert spontane bevalling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>