Succesvolle combinatiebehandeling tegen dikkedarmkanker


Bij mensen met uitgezaaide dikkedarmkanker die behandeld worden met het medicijn Avastin in combinatie met chemotherapie, neemt de kans op een vertraging van de ziekte met 20 procent toe, meldt het Zwitserse farmaconcern Roche.

Deze vaststelling is het resultaat van onderzoek bij 2035 patiënten met uitgezaaide dikkedarmkanker. Uit de studie is niet alleen gebleken dat een chemokuur doeltreffende is als die gecombineerd wordt met Avastin. De onderzoekers stelden ook vast dat Xelox, een gecombineerde chemotherapie, even doeltreffend is als de beter bekende Folfox-kuur wat betreft het tegengaan van uitzaaiingen. De volledige onderzoeksresultaten zullen binnenkort bekendgemaakt worden op een internationaal kankercongres.

Dikkedarmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. dertien procent van alle kankers is dikkedarmkanker. Geschat wordt dat jaarlijks meer dan 394.000 mensen wereldwijd aan deze vorm van kanker sterven.

Bron: hln.be

Lees ook:‘Kankerpatiënt wordt kans op genezing onthouden’
Lees ook:‘Ook bij kleine uitzaaiingen in de borst chemotherapie’
Lees ook:Minder chemotherapie nodig bij borstkanker
Lees ook:Prostaatkankerpatiënt gebaat bij radium
Lees ook:Chemotherapie blijkt niet altijd nodig bij borstkankerpatiënten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>