Bacterie eist levens in ziekenhuis

Twee patiënten van de afdeling intensieve zorg van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond zijn overleden, nadat zij een besmetting hadden opgelopen met een bacterie. Het gaat om de serratia marcescens die relatief weinig in ziekenhuizen toeslaat. Volgens een woordvoerder van het Laurentius Ziekenhuis komt de bacterie voor bij 1 tot 3 procent van de patiënten. Het ziekenhuis gaat ervan uit dat de bacterie ‘zeker een bijdrage heeft geleverd’ aan het overlijden van deze patiënten.

Afgelopen weekeinde noemde het ziekenhuis de te verwachten gezondheidsrisico’s van de bacterie ‘relatief klein’. "Maar toen wisten we nog niet dat de besmetting zo grootschalig was."

De serratia werd aangetroffen bij een routinecontrole op de afdeling. Het ziekenhuis kondigde een patiëntenstop af. Nu blijkt dat vijf patiënten besmet waren. Bij drie patiënten is de bacterie in het bloed aangetroffen. Twee van hen zijn vorige week overleden. De derde maakt het goed, aldus het ziekenhuis. De overige twee patiënten zijn via de luchtwegen besmet, maar bij hen heeft de geen ziekteverschijnselen veroorzaakt.

Bron: AD

Lees ook:Bacterie in ziekenhuis Roermond
Lees ook:Ziekenhuis besmette patiënten met bacterie
Lees ook:MRSA-bacterie duikt weer op in ziekenhuis Den Bosch
Lees ook:‘Infectie in Spaans ziekenhuis eist 18 levens’
Lees ook:Uitbraak Maasstad ziekenhuis lijkt onder controle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>