Behandelingen geestelijke gezondheidszorg in basispakket

We moeten er nog even op wachten, maar per 1 januari 2008 wordt een deel van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) opgenomen in de basisverzekering van de ziektenkosten. Tot die tijd blijft ggz in het AWBZ-pakket. Dat zijn GGD Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en minister Hoogervorst overeengekomen.

Per 1 januari 2008 zal de geneeskundige ggz volledig onder de Zorgverzekeringswet vallen. Klanten zijn dan voor behandeling niet langer aangewezen op de overheid, maar kunnen kiezen uit het aanbod van dse verschillende verzekeraars.

De verandering valt samen met de invoering van het zogenaamd DBC-systeem in de ggz. DBC staat voor Diagnose Behandeling Combinatie en is een initiatief van de overheid om helderheid in de zorg te bevorderen. Met het nieuwe systeem dat al eerder werd ingevoerd in ziekenhuizen kunnen zorgverzekeraars beter beoordelen hoe doelmatig en efficiënt de zorg in een instelling is en welke prijs daaraan is gekoppeld. Het inkooppakket kan zo beter worden afgestemd op de behoeften van klanten.

Bron: artsenapotheker.nl

Lees ook:Overstappers worden beloond door zorgverzekeraars
Lees ook:Het uitkiezen van ‘n hoortoestel moet anders!
Lees ook:‘Zorgverzekeraars moeten klant tevreden houden’
Lees ook:Bezoek aan psycholoog in basispakket
Lees ook:In hoeverre vertrouw jij je zorgverzekeraar?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>