Kleine zorgverzekeraars scoren beter


Op zoek naar een andere zorgverzekeraar? Misschien is dit dan iets om op te letten: uit een vergelijkend onderzoek van de website www.independer.nl blijkt dat kleine zorgverzekeraars, zoals ONVZ en Salland, beter worden gewaardeerd door hun klanten dan de grotere organisaties.

Een aantal verzkeringsmaatschappijen kon begin dit jaar een grote groep nieuwe verzekerden bijschrijven. Uit de Consumenten Monitor van Independer.nl bleek dat verschillende zorgverzekeraars, zoals Zilveren Kruis Achmea, deze groei niet goed opvingen. Klanten van de kleine organisatie De Friesland, die ook een sterke groei doormaakte, waren daarentegen wel goed te spreken over hun verzekeraar.

Voor de Independer Consumenten Monitor konden bezoekers van de site hun mening geven over de volgende aspecten: klaarstaan voor de klant, beloften nakomen, afhandeling van declaraties en bereikbaarheid.

Aan het onderzoek deden ruim 200.000 bezoekers van de website www.independer.nl mee. Geen van de vezekeraars werd met een onvoldoende beoordeeld. Het slechtste cijfer was een 6,5 voor AnderZorg. De beste beoordeling was een 7,8 voor ONVZ.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Meer Nederlanders willen van zorgverzekeraar veranderen
Lees ook:ONVZ Zorgverzekeraar laat je niet in de steek
Lees ook:Premie aanvullende zorgverzekering stijgt fors
Lees ook:Aanvullende verzekering vliegt eruit
Lees ook:Hoe onafhankelijk is Independer.nl?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>