Nieuwe hoop voor patiënten met diabetes type 1


Er is een vaccin ontwikkeld voor patiënten met diabetes type 1. Het vaccin vertraagt de afbraak van insulinecellen, waardoor er minder insuline hoeft te worden gespoten.

Het vaccin, ontwikkeld door Diamyd Medical in Stockholm, is bedoeld voor patiënten die nog niet zo lang bekend zijn met diabetes type 1. Het is getest op 70 kinderen die net de diagnose hadden gekregen.

In de volgende 15 maanden hoefden de kinderen met het vaccin minder insuline te spuiten dan de groep die een placebo kreeg. Hierdoor zou het risico op hypo’s en complicaties op langere termijn kunnen verminderen.

"Waarschijnlijk wordt het middel vanaf volgend jaar in Nederland getest", vertelt Elise van Rooij, wetenschapsredacteur bij het Diabetes Fonds. "Er is een nationaal platform opgericht om dergelijk klinisch onderzoek uit te voeren."

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Goed nieuws voor diabetespatiënten
Lees ook:Wereld Diabetes Dag in het teken van het kind
Lees ook:Stamceltherapie voor erfelijke diabetes
Lees ook:Witte wijn helpt tegen diabetes
Lees ook:Hersenschade bij diabetes verklaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>