Patiënt kiest voor kwaliteit, werkgever voor voordeel

Werkgevers letten bij de keuze voor een collectieve zorgverzekering vooral op de prijs. Patiëntenverenigingen kiezen een collectieve zorgverzekering op basis van kwaliteit. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, NIVEL.

Het NIVEL deed onderzoek onder 19 werkgevers, 10 patiëntenverenigingen en 13 overige collectiviteiten. Meer dan de helft van Nederland, 55 procent, heeft een collectieve zorgverzekering.

NIVEL-onderzoeker Judith de Jong verklaart de keuze op basis van prijs: “Gezonde mensen letten op de premie, patiënten op de kwaliteit. Hun vertegenwoordigers – werkgevers en patiëntenverenigingen – kennelijk ook.

Patiëntenverenigingen leggen meer nadruk op de kwaliteit en hebben vaker zelf verzekeraars moeten benaderen om een collectieve verzekering af te sluiten. Opvallend is bovendien, dat zij een lagere korting hebben gekregen dan werkgevers.”

Bron: zibb.nl 

Lees ook:Internet populair bij zoektocht andere zorgverzekering
Lees ook:Premie zorgverzekering belangrijk bij overstap
Lees ook:Ook VGZ verlaagt premie basisverzekering
Lees ook:Nederlanders tevreden met zorgverzekeraar
Lees ook:Chronisch zieke ‘geremd’ bij overstappen zorgverzekeraar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>