Eerste patiëntervaringen ziekenhuizen op internet


Vier zorgverzekeraars gaan ervaringen van klanten in ziekenhuizen op internet zetten. De ranglijst gaat niet over de kwaliteit van de medische zorg, maar meer over hoe patiënten de service en de communicatie in de ziekenhuizen hebben ervaard.

De gegevens worden verwerkt in een bolletjessysteem. Een bolletje bij de naam van een ziekenhuis betekent dat de service er, volgens de patiënten, minder was dan in andere ziekenhuizen.

Drie bolletjes betekent dat de ervaringen positiever waren dan dan die van patiënten in andere ziekenhuizen. Patiënten kunnen een beoordeling geven over de manier waarop artsen en verpleegkundigen met hen hebben gecommuniceerd, in hoeverre ze informatie over de medicijnen hebben gegeven en wat ze aan pijnbeheersing hebben gedaan.

Zorgverzekeraar Agis zet de ranglijst vanaf dinsdag op zijn website. Andere verzekeraars zoals Menzis, Delta Lloyd en VGZ zijn, volgens een woordvoerder van Agis, ook bezig met het systeem.

De overheid wil al lange tijd dat patiënten beter inzicht krijgen in de prestaties die bijvoorbeeld ziekenhuizen leveren. Als ziekenhuizen slecht uit de test tevoorschijn komen, zullen ze vanzelf proberen hun product te verbeteren, hoopt het kabinet. Volgens Agis kan een slechte score in het uiterste geval betekenen dat de zorgverzekeraar de samenwerking met het ziekenhuis stopzet.

Agis wil de test in de toekomst verder uitbreiden per type ingreep. Mensen die bijvoorbeeld een knie-operatie moeten ondergaan, kunnen van tevoren op de site opzoeken welk ziekenhuis volgens andere patiënten goed werk heeft geleverd op het gebied van, bijvoorbeeld, pijnbestrijding. Ze kunnen dan zelf bepalen bij welk ziekenhuis ze onder het mes willen.

 

Lees ook:66 Ziekenhuizen bekroond met roze lintje
Lees ook:Vrouwen, laat je horen!
Lees ook:CZ: ‘Alleen het beste ziekenhuis is goed genoeg’
Lees ook:‘Voor elk ziekenhuis een ombudsman’
Lees ook:Sporten terwijl je wacht op de tram

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerste patiëntervaringen ziekenhuizen op internet

  1. bib

    ik ben zelf ooit bij dr blecourt in vlietland in vlaardingen geweest!
    een echt vakkundig plastisch chirurg en betaalbaar
    hij doet ook mensen die een ongeluk hebben gehad.
    dus niet alleen maar van cup aa naar f types hij licht je goed voor.
    heeft goede papieren.
    het is nu 8 jr geleden maar heb geen problemen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>