Ouderen fitter na bezoek aan speeltuin


Ouderen van zestig en ouder moeten massaal naar de speeltuin. Niet alleen voor hun kleinkinderen, maar om zelf fit te blijven!

Uit TNO-onderzoek blijkt dat als zestigers, zeventiger en tachtigers wat vaker over de evenwichtsblak lopen, of aan een touwladder of klimrek gaan hangen, hun coördinatie toeneemt en de 'valangst' afneemt.

Het onderzoek is gedaan onder een kleine groep ouderen in Rotterdam, in opdracht van de gemeente en een Finse speeltoestellenfabrikant.

Dertien proefouderen, van 65 tot 85 jaar, hadden zichtbaar baat bij regelmatige bezoeken gedurende tien weken aan Speeltuin Hillesluis. Ze volgden een speciaal trainingsprogramma en werden begeleid, maar raakten zo enthousiast dat ze nog steeds trouw de speeltuin opzoeken.  

"Het lijkt raar dat ouderen naar de speeltuin moeten", aldus TNO-onderzoeker Paul de Vreede. "Maar diverse toestellen blijken goed te helpen bij het verbeteren van lenigheid, kracht en coördinatie."

Uit het rapport 'Ouderen in Beweging' blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse ouderen niet genoeg beweegt.

Bron: De Telegraaf 

Lees ook:NIGZ: ‘Meer ouderen aan de drank’
Lees ook:Tai chi helpt niet tegen vallen
Lees ook:iPad moet ouderen gezonder houden
Lees ook:Amerikaanse studie bevestigt nut griepvaccin
Lees ook:Kunstenares bedreigd na het posten van menstruatie-selfie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>