Melk verhoogt kans op acne


Mensen die een halve liter melk per dag drinken hebben 50 procent meer kans op puistjes dan mensen die zelden of nooit melk drinken. Dat blijkt uit onderzoek van de Harvard School of Public Health. 

De grotere kans op acné komt door de natuurlijke hormonen die in melk en andere melkproducten zitten. Het menselijk organisme zou de hoge concentratie aan hormonen in koemelk niet aankunnen.

De hormonen maken onze huid vetter, waardoor de talgklieren gemakkelijker verstopt raken. Verstopte talgklieren leiden tot puistjes. Wie vooral magere melk drinkt, is hierbij slechter af dan wie halfvolle en volle melk drinkt. In magere melk is de verhouding hormonen immers groter.

Bij het onderzoek werd de etensstijl van 47.000 vrouwen in hun tienerjaren onder de loep genomen. Bij het vergelijken van de dagelijkse opname van melkproducten en het voorkomen van acne viel een duidelijk verband af te lezen.

Een liter magere melk per dag verhoogt de kans op acne met 44 procent. Wie een halve liter volle of halfvolle melk drinkt, vergroot de kans respectievelijk met 12 en 16 procent.

In het algemeen had wie regelmatig melk dronk 22 procent meer kans op het ontwikkelen van puistjes dan wie zelden melk dronk. Het verband werd ook vastgesteld bij room en kaas, maar niet bij pizza, chocolade en chips.

Bron: gezonderworden.nl 

Lees ook:Krijg je puistjes door melk?
Lees ook:Voeding toch van invloed op acne
Lees ook:‘Veel melk drinken vergroot kans op kanker’
Lees ook:Nederlanders drinken meer light fris
Lees ook:Volle melk en ijs goed voor zwangerschap

53 Reacties // Reageer

53 thoughts on “Melk verhoogt kans op acne

  1. jo

    drink al melk van bij de moedermelk tot vandaag 45 jaar lang gemiddeld 1 tot 1,5 liter per dag nooit acne gehad komaan zeg wat gaan we nog allemaal niet mogen?

      /   Reply  / 
  2. frans

    Heel goed deze publicatie, koemelk is om een kalf een koe te maken. Volgens mij heeft het zuivelbureau in Nederland “te veel macht” en worden alle negatieve serieuze (bewezen) tegenwerpingen voor koemelk bewust tegengehouden. Lang leve de sojaproducten…..pas op voor lactose en de gevolgen!

      /   Reply  / 
  3. Nina

    He Jo, er wordt niet gezegd dat we geen melk meer mogen drinken! Leeescht.

      /   Reply  / 
  4. joost

    Jarenlang acne gehad neem nu al een drie kwart jaar geen melk produkten meer en heb absoluut geen last meer van acne……

      /   Reply  / 
  5. Patricia

    Ik ben het er ook wel mee eens. Ik ben 30 jaar en heb nog steeds last van jeugdpuistjes (blijf je eeuwig jong mee…), maar weet sinds 2 maanden dat ik allergisch ben voor granen, dus ben meteen gestopt met mijn bord pap in de ochtend (dus ook geen melk meer) en merk dat mijn acne echt minder is. Of het nu aan de pap of aan de melk ligt weet ik niet, maar het klinkt logisch.

      /   Reply  / 
  6. A

    Sommige mensen zijn nou eenmaal gevoeliger voor hormonen dan anderen. Dat die in koemelk aanwezig zijn staat buiten kijf. Ikzelf eet al 30 jaar elke ochtend pap en deed dat ook jaren met gewone koemelk. Sinds 4 jaar heb ik koemelk vervangen door soja melk op aanraden van mijn moeder vanwege de hoeveelheid hormonen. En ik heb bijna geen last meer van acne. Ik ben er van overtuigd dat het voor veel mensen echt uitmaakt.

      /   Reply  / 
    1. anoniem

      Heej, krijg je van soja nou geen puistjes?

        /   Reply  / 
  7. Brian

    In zuivel zitten eiwitten , eiwitten zijn slecht in grote hoeveel heden denk hierbij aan 5 liter melk kwark yogurt etc.. maar aangezien dat je dat niet doet gewoon drinken ! eiwitten zijn goed en in de goedkoopste vorm melk.. Ze willen gewoon dat je duurdere spullen gaat kopen.

      /   Reply  / 
  8. Esther

    Ik ben het er ook mee eens…ik kwam er pas op m’n 16e achter dat ik allergisch ben voor koelmelk producten en lactose en sindsdien gebruik ik het zelden of nooit meer. Ik moet zeggen mijn acne, waar ik ontzettend last van had, verdween langzamerhand!! Ook de littekens zijn helemaal verdwenen :D !!! Aangezien ik melk en melkproducten niet helemaal met rust kan laten is mijn alternatief geitenmelk en geitenkaas of soja producten!!!

    Misschien een tip voor degene die dus ook een allergie heeft of last van acne heeft….;-)

      /   Reply  / 
  9. Ton

    Frans,
    Lactose is opzichzelf niet gevaarlijk of slecht, sterker nog het wordt door de dunne darm omgezet in glucose, een stof die je echt nodig hebt. Eigenlijk staat in het bericht dat melk niet slecht is, alleen zoals met alles: overdaad schaadt.
    Uiteraard zijn er mensen die voedselallergie hebben en daarom (soms een poosje) lactose niet kunnen verdagen. Vaak gaan die klachten over.

      /   Reply  / 
  10. Ton

    Als je allergisch bent voor granen en je hebt die aandoening al een tijdje isde dunnen darm beschadigd. Daardoor verdaag je in het begin niet of in mindere mate melkproducten (de lactose). Na een klein jaar is de darm dusdanig hersteld dat je lactose weer verdraagt. Je hebt melk nodig voor je calcium!
    Huidproblemen en voedselallergie gaan vaak samen. Het kan dus goed zijn dat als je een ‘glutenvrij dieet’ gaat volgen de huidproblemen ook verminderen of zelfs weggaan. Neem altijd contact op met een dietist!

      /   Reply  / 
  11. Ton

    Als je allergisch bent voor granen en je hebt die aandoening al een tijdje isde dunne darm beschadigd. Daardoor verdraag je in het begin niet of in mindere mate melkproducten (de lactose). Na een klein jaar is de darm dusdanig hersteld dat je lactose weer verdraagt. Je hebt melk nodig voor je calcium!
    Huidproblemen en voedselallergie gaan vaak samen. Het kan dus goed zijn dat als je een ‘glutenvrij dieet’ gaat volgen de huidproblemen ook verminderen of zelfs weggaan. Neem altijd contact op met een dietist!

      /   Reply  / 
  12. Jelmer

    Eerst krijg je kanker van melk nu puistjes en wat komt hierna? …scheef groeiende tenen?

      /   Reply  / 
  13. Jeroen

    Koemelk is voor kalfjes. Je kunt een intolerantie hebben voor de koemelkeiwitten of de lactose. Voor het omzetten van lactose is lactase, een enzym nodig. Na het derde, vierde levensjaar neemt de lactaseproductie in het menselijk lichaam af. De meeste volwassenen produceren dit in het geheel niet meer. Door de relatief lage hoeveelheid die men gemiddeld dagelijks binnenkrijgt treden er niet echt of maar licht intolerantieverschijnselen op. Dat wil dus niet zeggen dat ze er niet zijn. Men schat dat als de wereldbevolking massaal aan de koemelk zou gaan, er tussen de 70% en 80% intolerant zou blijken.
    Dat melk goed zou zijn voor de calciumvoorziening is een bakerpraatje. Melk werkt nagenoeg altijd decalcificerend in het menselijk lichaam. Minder last en meer positieve effecten zijn te verwachten bij gefermenteerde melkproducten, zoals kaas en yoghurt.

      /   Reply  / 
  14. Leyla

    @ Jelmer
    Heb jij tieten dan?

      /   Reply  / 
  15. Sonja

    Hij heeft het over tenen….

      /   Reply  / 
  16. ester

    hey Jo,
    er wordt gezegd dat de KANS vergroot wordt, dus dat jij geen last van acne hebt is dus heel goed mogelijk. Zolang de kans geen 100% is immers zijn er ook mensen die er geen last van hebben…

      /   Reply  / 
  17. Dees

    T kan best aan de melk liggen. Drink het veel en heb regelmatig last van acne. Maar alles waarvan je teveel eet of drinkt of doet is niet goed, want TE is nooit goed.

      /   Reply  / 
  18. Nick

    ckr de moeite waard om het te proberen

      /   Reply  / 
  19. jeroen

    hallo jo. ik las je reactie op het verband tussen acne en koemelk. jij schrijft: “drink al melk van bij de moedermelk tot vandaag 45 jaar lang gemiddeld 1 tot 1,5 liter per dag nooit acne gehad komaan zeg wat gaan we nog allemaal niet mogen?” daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. waar het wel om gaat is dat bepaalde mensen met een aanleg en een gevoeligheid voor de hormonen in koemelk een grotere kans hebben om acne te ontwikkelen. overigens zegt het feit dat jij al 45 jaar melk drinkt helemaal niets, want een allergie of overgevoeligheid kan zich door de jaren heen opbouwen totdat er een tolerantiegrens wordt overschreden en je pas aan uitslag of andere verschijnselen merkt dat je allergisch/overgevoelig was/bent. je hoeft dus helemaal nergens mee te stoppen als je nergens last van hebt, maar in dit geval is het voor mensen met acne aan te raden hun koemelkgebruik te staken of minderen: vergeet niet dat heel veel mensen met acne allerlei smeersels en lotions gebruiken die op zich weer bijwerkingen hebben en nadelig zijn voor de huid. dan zou het te gek zijn als je je eigen acne in stand houdt door melk te drinken en ondertussen al die middeltjes tegen acne te moeten gebruiken! tenzij je zo van melk houdt dat je de acne op de koop toe neemt. en dat maakt ieder voor zich uit, daar heb je gelijk in.

      /   Reply  / 
  20. Marjan

    Ben het er niet mee eens. Dat je allergisch bent voor lactose of koemelk ok dat zijn er best wel n aantal mensen.
    Maar acne door melk..kom nou.We hebben zelf n melkveebedrijf thuis dus drink al jaren melk nog nooit jeugdpuistjes gehad!!
    Nee ik vind het gewoon onzin. (Is ook een buitenlands onderzoek trouwens)
    Zeker voor Nederlandse melk, als je buitenlandse, buiten de EU en m.n Amerikaanse melk zou drinken dan vind ik t niet gek, daar worden de koeien vaak met hormonen behandeld. Hier is dat ten strengste verboden!!! Allemaal voor de veiligheid van de consument en om kwalitatief hoogwaardige producten te kunnen leveren. Nee wij Nederlanders staan in de wereldtop qua goede en gezond verantwoordelijke melkproduct producenten.

      /   Reply  / 
  21. Anne

    Melk is goed voor elk!!

      /   Reply  / 
  22. katootje

    wat je zegt…koemelk is voor een kalf. Heb je ooit een volwassen dier melk zien drinken? Goh…hoe komen die dan aan sterke botten?

      /   Reply  / 
  23. kitty

    ik geloof het wel, want mijn vriendin drikt 0.5 liter per dag en ze zit helemaal onder de puistjes!!!

      /   Reply  / 
  24. Janet

    Het gaat om onderzoek en statistiek. Niet om 1 persoon die toevallig veel melk drinkt en nooit puistjes heeft gehad. Zo ken ik er nog wel een paar. Er zijn heel wat rokers die geen longkanker krijgen. Dus roken verhoogt niet de kans op longkanker? En er zijn ook veel mensen met overgewicht die geen suikerziekte krijgen. Dus door overgewicht loop je geen grotere kans om suikerziekte te krijgen? Alles heeft natuurlijk ook te maken met hoe gevoelig je ergens voor bent, maar dat is een deel van het verhaal.

      /   Reply  / 
  25. jeramaya

    Er is al jaren onderzoek gedaan naar melk en uit deze onderzoeken blijkt dat er in de landen waar men het meeste melk drinken (Nederland en Denemarken) een vorm van kanker voorkomt die men in andere landen niet of nauwlijks aantreft. Ook kom je steeds meer jonge kindere tegen met een melk en graan allergie. Soja vind ik niet de beste oplossing. Ik kies voor ongeroosterde sesamzaad die ik in een blender met warer tot een “melk” maak.
    Sesamzaad bevat veel calcium.

      /   Reply  / 
  26. Miir.

    Patriciia, logisch, want je bent er allergisch voorr.. maar ik eet iedere avond yoghurt [als toetje] en drink soms melk, maar iik kan nou niiet zeggen dak vol ziit :s
    heb miiss wel een paarr.. maar dat heeft toch iedereen?:o
    xx(L)

      /   Reply  / 
  27. sjaak

    bullshit

      /   Reply  / 
  28. MIA

    @Leyla…foei :D

      /   Reply  / 
  29. Maria

    Jammer!!!iedereen zou eens zich meer moeten verdiepen,en cocluderen dat koeienmelk supper slecht is voor de mens!!!

    Melk “echt Slecht” voor Elk.

      /   Reply  / 
  30. Pookie

    Nou, Marjan zou wel eens gelijk kunnen hebben, zelf gebruik ik alleen gestoomde melk in de koffie, maar nu komt het, ik woon sinds 3 maanden in Amerika, geruik dezelfde hoeveelheid koffie en melk en heb nu wel acne en in Nederland niet. Heb niet geprobeerd de koffie te laten dus weet niet of het klopt, maar wel dat er echt meer hormonen in de melk zitten. Eet ook geen rundvlees meer want daar proef je zelfs de hormonen rechtstreeks in.
    Het zal natuurlijk voor iedereen anders kunnen zijn, dit heeft volgens mij te maken met wat voor enzymen je lichaam het meeste aanmaakt. Misschien is het voor mensen die denken allergisch te zijn inderdaad slim om een test te doen.

      /   Reply  / 
  31. aap aapjes

    Quote Marjan:
    “We hebben zelf n melkveebedrijf thuis dus drink al jaren melk nog nooit jeugdpuistjes gehad!!
    Nee ik vind het gewoon onzin. (Is ook een buitenlands onderzoek trouwens)”

    m.a.w. jij hebt geen puistjes gehad dus het is bewezen niet zo te zijn… LOL, daarnaast wil ik toch wel zeggen dat jij kennelijk alles wat nederlands is superieur vind en buitenlands niet, je lijkt me een echte boer in dat opzicht, erg stom om te denken dat hier alles perfect is en in het buitenland niet, nederland is net zo corrupt als een argentinie of een amerika, maar omdat je erin woont zie je dat niet.

    “Nee wij Nederlanders staan in de wereldtop qua goede en gezond verantwoordelijke melkproduct producenten.”
    tja helaas wordt het grootste deel van de nederlandse producten naar het buitenland verscheept en verkocht, levert meer op dan in nederland zelf (door subsidies).

    Trouwens ik drink zelf al jaren geen melk meer (voor mijn pubertijd al niet meer) en heb nooit echt puistjes gehad, hoog op 2 ofzo, nooit meer dan dat.

      /   Reply  / 
  32. aap aapjes

    aapjes rulen 4ever btw!!!!

      /   Reply  / 
  33. Roos

    Melk moet…..van de melkmaffia. Maar het is (zeker in het alternatieve medische circuit) allang bekend dat het erg slecht is voor mensen. Gezond is alleen de moedermelk, daarna moet je er gewoon weer mee stoppen.Het veroorzaakt een slechte huid, darmproblemen etc. En om calcium binnen te krijgen zijn er volop andere bronnen.

      /   Reply  / 
  34. Yana

    Waarom toch de discussie ik krijg wel acne van melk en ik niet. Er staat dat melk de kans op acne verhoogd. Er staat niet dat je het krijgt. Ik citeer: “Mensen die een halve liter melk per dag drinken hebben 50 procent meer kans op puistjes dan mensen die zelden of nooit melk drinken”. Hey zien jullie dat ook? 50% kans, dat is dus geen 100% kans :)

    Nog een citaat: “Wie vooral magere melk drinkt, is hierbij slechter af dan wie halfvolle en volle melk drinkt. In magere melk is de verhouding hormonen immers groter”. Drinken we allemaal magere melk? Nee toch? Dussss…

    Ow, nog 1: “Een liter magere melk per dag verhoogt de kans op acne met 44 procent. Wie een halve liter volle of halfvolle melk drinkt, vergroot de kans respectievelijk met 12 en 16 procent”. 44% of 12 en 16% dat is nogal een verschil niet waar?

    En de laatste: “In het algemeen had wie regelmatig melk dronk 22 procent meer kans op het ontwikkelen van puistjes dan wie zelden melk dronk. Het verband werd ook vastgesteld bij room en kaas, maar niet bij pizza, chocolade en chips”.
    Tsja, lezen is ook een vak, wat valt er nog te zeggen?

    Fijne avond :D

      /   Reply  / 
  35. Wim

    Nu begrijp ik hoe ik aan mijn pukkelenkop kom.
    Vroeger veel melk gedronken. Shit, had ik het maar niet gedaan!

      /   Reply  / 
  36. Marjan

    aap aapjes,
    nee dat bedoel ik helemaal niet! Ik kijk heus wel naar hoe het er in het buitenland aan toe gaat, wat men daar anders en misschien wel beter doet dan hiet.
    Maar het is gewoon een bewezen feit dat er in oa Argentinie en Amerika veel meer hormonen worden gebruikt. Waarom denk je dat er daar zoveel dikkere mensen zijn?? En ik heb zelf ook 8 maanden in Amerika gewoond, nooit last van puistjes gehad en daar wel. Komt echt door wat men daar in voedsel, dus dan spreek ik niet over alleen melkproducten, gebruikt en hier niet mag. Zijn al verschillende onderzoeken over geweest.

    En waarom denk je dat er zoveel melkproducten naar het buitenland worden verscheept???? Omdat hier de consument niet veel wil betalen voor kwalitatief goede producten. Melk is hier echt spotgoedkoop in de supermarkten als ik dat met Amerika en Canada vergelijk. Er wordt echt niet veel aan verdiend…nouja niet door de boer zelf door de fabrikant vast wel.

      /   Reply  / 
  37. Katja

    Ik en m’n zus zijn zelf ook al achter in de 20 maar hebben nog steeds last van acné! Zelf heb ik altijd melk gedronken en nog steeds maar m’n zus raakt ‘t spul met geen vinger aan!
    Als je het mij vraagt ligt het inderdaad gewoon aan je eigen hormonen. Voor de een werkt geen melk drinken meer voor de ander als ie chocolade laat liggen! Verzorg je gezicht goed, eet gezond en drink voldoende water ga op z’n tijd eens naar de sauna geloof me dan kom je al heel ver!

      /   Reply  / 
  38. Thouri

    Het zou wel kunnen dat het waar is, drink zelf best veel melk en heb altijd last gehad van acné, maar sinds korte tijd drink ik het wat minder en het verminderd. Ligt er gewoon aan of je al aanleg hebt er voor, en zoals anderen al zeggen, de kans wordt vergroot, dus er kan ook niks gebeuren.

      /   Reply  / 
  39. jacques

    Heeft er iemand wel eens gehoord van karnemelk?

      /   Reply  / 
  40. Jaap de Groot

    Melk is goed voor elk luidt het spreekwoord,maar wat is melk eigenlijk? Melk is een mix van eiwitten en proteinen die door fabricage met enorme hoeveelheden water en conserveermiddelen worden gemixed. Dat wil zeggen: Melk is in drinkbare vorm niet de melk die een koe produceerd. Acne is een veelal genetishe aandoening die wordt veroorzaakt door een te actieve hoorn-productie. Hierdoor moeten talgklieren harder werken en onstaat er een onderhuidse puist die groeit.
    Maar wat is nu het verband tussen acne en melk? Het is simpel: Melk bevat vetzuren en hormonen die elk mens zelf ook heeft. Een teveel aan die hormonen en vetzuren kan leiden tot een actievere productie van hoorn. En dus van de aanmaak van talg en puistjes.
    Een ander onderzoek toont aan dat het niet de hoeveelheid melk is die je drinkt die het veroorzaakt, maar dat het de hoeveelheid hormonen en vetzuren in je lichaam bepalen of je wel of niet wat extra puistjes krijgt. Ik zou zeggen: Drink altijd melk, maar 2 glazen per dag is meer dan voldoende!

      /   Reply  / 
  41. Birgitte

    Melk kan volgens mij wel wát meespelen, maar het ligt meer aan je eigen hormonen. Ik heb zelf ook acne gehad.. Ben er gelukkig inmiddels vanaf en drink lekker nog steeds Melk.. Want

    Melk Is Goed Voor Elk!

      /   Reply  / 
  42. Ria

    Ik heb vanaf mijn 12 jaar tot mijn 46 jaar acne.
    Ik lust geen melk en toch heb ik acne.
    Ze hebben met mij allerei proeven gedaan geen chocolade enz.
    Niets helpt.

      /   Reply  / 
  43. Cultbiker

    Jaap wat een loos gebazel man.. je wilt gewoon wat interessants zeggen maar dit is typisch een geval van Jaap die ergens een klok heeft horen luiden. Ik heb zelf in een melkfabriek gewerkt en er komt NIKS bij de melk; er wordt alleen UITgehaald (teveel vet en evt. vuil) en daarna gepasteuriseerd. En hoorn op zich bestaat niet, in deze acne-context.. het is een proces. Dude.. ik zou zeggen.. ga es fijn Googlen, of bijv. Wikipedia!

      /   Reply  / 
  44. Mireille

    Ja dat het wel hebt terwijl je geen melk drinkt Ria is geen bewijs dat het niet waar is dat als je wel melk drinkt de kans op acne groter is!

      /   Reply  / 
  45. Gwendolyn

    maar melk is toch goed voor de botten hoe kan dit dan want ik begrijp er straks niks meer van heeft iemand een duidelijk andwoord voor mij ?!

      /   Reply  / 
  46. Mke

    Wát dom, dat gelóóf ik nooít! Ik snap dit niet hoor, maar ja, het zal wel.

    Grtzzzzzzzz. Mke

      /   Reply  / 
  47. Suuz

    Ik ben bij de dermatoloog geweest voor mijn acne. Ik had een behoorlijk ernstige vorm. Zij zei dat het enige waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het acne verergert, melk is. En ze zei het zo: mensen die sowieso gevoelig zijn voor acne, zullen gevoeliger reageren op melkprodukten.
    Dus je krijgt echt niet zomaar acne door melk te drinken. Maar als je gevoelig bent voor acne, zul je het kunnen verergeren door het nuttigen van melkprodukten.
    Sinds ik die niet meer gebruik, is mijn acne een stúk afgenomen!

      /   Reply  / 
  48. milknietway

    hey weet jij of je van sesammelk puistjes krijgt? ik wil het proberen na een filmpje op youtube omdat ik een melkallergie heb voor koeien. Je helpt me echt op weg dan.

    Alvast bedankt en groetjes van,

    milknietway

      /   Reply  / 
  49. ME

    lijk me een beetje overdreven dat chocola wel mag daar zitte ook stoffe in die ook in melk zitte dus tja je heb gewoon puistjes of je hebt het niet.
    nu heb ik ze wel en ik drink geen melk!!!
    houd je gezicht goed schoon 3 x per week scrubbe, eet gezonder geen vette dinge, haal een potje benzac en een depper dalcacin c en klaar meer kun je niet doen.
    heb je der egt last van ga naar een schoonheidsspecialiste en neem acne therapie

      /   Reply  / 
  50. melvin

    Laughing My Ass Of!!!!!!!!!!!!

    Hier een extreme melkdrinker (3 liter volle melk per dag) en iemand die last heeft van acne (bij vlaggen al vanaf mijn 10de jaar nog geen 1 littekens) en kan jullie vertellen dat het NIKS maar dan ook 0,0% met de melk te maken heeft omdat het heel vaak en snel geneest en ik gewoon nog melk drink.

    Ik ben een fanatieke krachttrainer sinds 2 jaar en merk als mijn testosteronspiegel erg hoog is (dat kun je voelen vooral dat je erg geil bent)ik een matig tot erge vette huid krijg (heb 0 rimpels en ben 28 men schat mij 17) en icm met allerlei stoffen van buitenaf er porien verstopt kunnen raken waardoor eerst een zwart zeer klein puntje ontstaat die kan gaan ontsteken en zo een puist vormt. Als ik mijn gezicht goed reinig krijg ik GEEN puisten.

    Ook heb ik vroeger weleens geen melk gedronken en toen had ik net zo erg last van acne als toen ikmelk dronk.

    Van chocola krijg ik (denk ik) onderhuidse rode knobbels die wel erg snel genezen (binnen 1 a 2 dagen) zonder litteken of rode vlek.

    Maar over het algemeen zijn mensen met een hoge testosteronproductie vaak slachtoffer van acne, en soms komt het ook door stress waardoor de weerstand vermindert en men dus sneller ontstekingen kan krijgen maar dit heet geen ACNE maar folliculitis en kan door vitamine tekort komen of andere ziektes/virussen.

    Dus lichte acne is NIIET mooi maar vind het vaak passen bijd e persoon en hoort gewoon bij het leven, maar ernstige vormen dienen wel behandelt te worden vaak is het een combi van hormonale acne en folliculitis en/of secundaire bacteriele infecties want.

    Ook hebben mensen met hormonale acne vaak een rijper lichaam mooier lichaam en kun je betere sex met hun hebben ;) en krijgen ze gezondere kinderen (ik vergelijk hierbij het vieze dikke gladde vrouwen gezichtje of dat dunne meisje/jongen met een super gaaf huidje maar een kots dun of lelijk dik lichaam)

    Onzin dus dit onderzoek zonde van het geld.

    Acne laat zien dat je leeft en geen dode zombie bent ;)

    Groetjes!

      /   Reply  / 
  51. Mario

    Vanaf mijn jeugd (ben nu 30) altijd last gehad van puisten met name op mijn rug. Echt behoorlijke grote jongens zaten er tussen!
    Alles geprobeerd: schoonheidsspecialist, biergisttabletten, vitamine pillen, scrubben, zalfjes, zonnebanken. Niks hielp, todat ik een keer de tip kreeg om eens een periode geen melk/ zuivelproducten te nemen. Na een maand namen de puisten zichtbaar af, zijn verdwenen en nooit meer teruggekomen. Ben nu zeker 2 jaar puist vrij!
    Drink overigens nog steeds bijna geen melk, maar eboter op brood of een plak kaas neem ik gerust.
    Ik denk dat het per persoon verschilt of je er vatbaar voor bent of niet, 100% zeker dat het bij door de melk kwam. Heb je last van puisten, laat je glas melk eens staan voor een maandje en kijk of het resultaat heeft voor jou.

      /   Reply  / 
  52. Sandra

    Hoi ik vroeg me af lactose van zuivel.

    Als ik me marge kwark een dag laat uitlekken in een koffiefilter.
    Zit der dan minder lactose in de kwark.

    Ik las dat in het vocht het meeste lactose zit?

      /   Reply  / 
  53. Pingback: Melk is betere dorstlesser dan sportdrank en water | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>