‘Veel melk drinken vergroot kans op kanker’

Ik wist dat Amerikanen niet gek zijn op melk. In ieder geval niet zo gek als wij. Maar de gerenommeerde Amerikaanse voedingswetenschapper Walter Willet gaat wel heel ver in zijn stelling dat veel melk drinken gevaarlijk kan zijn. Het zou de kans op kanker vergroten…

Die opmerkelijke boodschap zal hij vanmiddag uitdragen op het door het Erasmus Medisch Centrum georganiseerde symposium Lof der Geneeskunst.

Volgens Willett, hoogleraar epidemiologie en voedingsleer aan de Amerikaanse Harvard-universiteit, is het een fabeltje dat je van melk sterkere botten krijgt. Mensen die meer dan twee glazen melk per dag drinken, krijgen net zo vaak botbreuken als andere mensen die minder melk drinken.

Daarnaast lijken ze een groter risico te lopen op bepaalde vormen van kanker, zoals prostaatkanker. Willet vindt dan ook dat voedingsorganisaties voorzichtig moeten zijn met het aanraden van grote hoeveelheden melkproducten. Het Voedingscentrum adviseert dagelijk zo’n 450-650 ml aan melkproducten te nuttigen (3 tot 4 glazen).

Overigens ontkent Willet niet dat melk ook gezond is en dat bijvoorbeeld de kans op darmkanker er juist door kan afnemen. Maar we moeten volgens de Amerikaan niet overdrijven. Twee glazen melk is in zijn ogen veel.

Wie de lezing van Willet vanmiddag live wil volgen, kan dat doen via internet. Willet spreekt rond 15.35 uur.

Bron: De Telegraaf

 

Lees ook:Voedingscentrum: 3-4 glazen melk blijft gezond
Lees ook:Melk verhoogt kans op acne
Lees ook:Melk vermindert premenstruele klachten
Lees ook:Melk verlaagt kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Melk is kennelijk niet goed voor elk…

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Veel melk drinken vergroot kans op kanker’

  1. Ineke

    Koemelk melk is voor kalfjes, moedermelk voor baby’s,

    Melk is ook voor vrouwen ongezond zijn kunnen er onder andere borst- en eierstokanker van krijgen ook het het te maken met zwaarlijvigheid en diabetes, ook komt botontkalking bijna alleen maar voor in landen waar melk wordt gedronken, het is ook bewezen dat kinderen die moedermelk kregen een hogere intelligentie hebben vergeleken bij kinderen die dierenmelk dronken. daar komt nog bij dat de koeien afschuwelijke levens hebben koeien worden door mensenhanden levenslang drachtig gehouden omdat ze anders geen melk geven, hun kalfjes worden nagenoeg meteen van de moederkoe afgepakt om naar de (kist) klavermesterij te gaan om na een kort leven in gevangenschap geslacht te worden, of de als melkkoe hetzelfde lot te moeten ondergaan als de moederkoe, en een levenslang letterlijk en figuurlijk uitgemolken te zijn om na gemiddeld 5 jaar geslacht te worden om alsnog als vleeskoe te dienen, terwijl de gemiddelde leeftijd van een koe ongeveer 20 tot 30 jaar is, het gebeurt regelmatig dat de uiers zo groot worden dat er ontstekingen en dergelijke ontstaan, daarom zit er ook vaak bloed en pus in de melk. en moederkoeien staan vaak dagenlang om hun kalfje te loeien. als ze te oud worden worden ze vaak met een zeer hoge subsidie per koe naar Polen of zelfs tot Beiroet toe versleept om daar als dankjewel halal geslacht te worden.
    Ik ben blij dat ik het niet meer gebruik.
    Zie verder:

    http://www.zuiveloffline.nl
    http://www.plantaardigmaandag.nl

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Voedingscentrum: 3-4 glazen melk blijft gezond | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>