Nationale actie tegen eenzaamheid ouderen


Nederland, Vergeet ze niet! Dat is het motto van de landelijke actie waarmee het Nationaal Fonds Ouderenhulp tijdens de zomermaanden de aandacht wil vestigen op de eenzaamheid onder ouderen. De actie start vandaag en loopt tot en met 23 juni.

Zodra het zomer wordt, begint de telefoon van de Ouderenhulplijn te rinkelen. Meer dan één miljoen ouderen zijn juist ’s zomers alleen, bijvoorbeeld omdat familie of het vaste verplegend personeel op vakantie gaan. Zestig procent van de verpleeg- en verzorgingshuisbewoners krijgt zelfs nooit visite.

Met de actie wil het Nationaal Fonds Ouderenhulp jong en oud stimuleren om een bezoek te brengen aan ouderen. Een attentie verrast altijd en daarom zijn er voor dit doel vier speciale soorten planten verkrijgbaar bij alle COOP supermarkten.

De ´Vergeet ze nietjes´ zijn leuk om te geven en de opbrengst, € 1 per plant, komt direct ten goede aan uitstapjes in het kader van de Nationale Vergeet-me-niet Dag. Een groot evenement dat Ouderenhulp organiseert om eenzame ouderen in het zonnetje te zetten. De Nationale Vergeet-me-niet Dag vindt plaats op de eerste zondag van de zomer. Dit jaar voor de vierde keer, op 24 juni a.s.

 

 

 

 

Lees ook:Steeds meer Utrechtste ouderen mishandeld
Lees ook:Snijworst kan plastic bevatten
Lees ook:Nationale Cholesteroltest gaat van start
Lees ook:Help de oudjes samen met Geer en Goor
Lees ook:Beat Blue Monday

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>