Zin in een stukje zeep?

Ok, zwangere vrouwen kunnen
soms trek hebben in de meest vreemde dingen. Maar zeep en sponzen???

Volgens het centrum voor zwangerschap
en voeding van de universiteit van Scheffield komt het tegenwoordig veel vaker voor dat aanstaande moeders rare voorkeuren hebben tijdens de zwangerschap dan vijftig jaar geleden.

Drie op de vier vrouwen
verlangen naar snacks als chocolade, snoep en ijs. Maar ook tonijn met banaan
en augurken met pindakaas zijn zeer in trek. Eénderde heeft zelfs wel eens trek
in kool, tandpasta, zeep en spons…

Lees ook:34 kilo snoep per persoon per jaar
Lees ook:De magnetron als bacteriekiller
Lees ook:Duitsland wil extra btw op snoep en snacks
Lees ook:Ook Nederland snoept slecht weer van zich af
Lees ook:Regeltjes rond de zwangerschap

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zin in een stukje zeep?

  1. F.Floor (62)

    Niet alleen zwangere vrouwen maar zwangere koeien eten de meest gruwelijke dingen op!
    Kikkers, padden, nageboorte, mijn lunchpakket, mijn overall, het chloorwater, de emmer lysol, rubberen melkslangen alles werd al eens verslonden op de boerderij. Bezoekers zijn altijd stomverbaasd als ze een koe: vlees zien eten met hetzelfde gemak waar wij dit mee doen maar dat is toch echt wel normaal – dat het ze in schoolboekjes wat anders is geleerd nee daar kan een boer ook niks aan doen. En waar ze het meest aan knagen is het verzinkte stalmeubilair waar ze letterlijk met hun tanden op staan te knagen met een knersend geluid dat je wel 100 mtr ver kunt horen: ik ben er ‘s nachts wel eens wakker van geworden en dacht aan inbrekers!
    Dit alles ziet de boer niet graag en geeft ze dan een liksteen gemaakt van zout en met wel 200 soorten metalen/vitamines toegevoegd.
    Iets dergelijks bestaat al 50 jaar ook voor zwangere vrouwen onder de merknaam Gravitamon en met zijn 300% overdosering van foliumzuur dan ook vooral bedoeld om zg. ‘open ruggetjes’ te voorkomen.

    Vroeger werd dit “vrouwengeknaag” dan ook heel anders geïntepreteerd namelijk als een signaal wat het wordt: chocola, drop, sinas en zure dingen: er is een meisje op komst en bij zoete dingen, bier (!) pudding wordt het een jongen. Kwam nooit uit natuurlijk.

    Maar wat overigens wél waar is, is dat je tegen zwangerschapsmisselijkheid het best een paar kleine henne-eitjes kunt koken en eten, evt. met iets beschuit+thee. Hoé dit werkt is nog niet helemaal duidelijk maar deze tip van een oude huisdokter werkt wel
    waarna je na enkele dagen al beter voelt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>