Optimistische vrouw leeft langer

Als rasechte optimist doet dit bericht me deugd: Amerikaanse onderzoekers beweren dat optimistische vrouwen een hogere levensverwachting hebben dan hun pessimistische medemens.

Bovendien hebben ze ook nog eens minder kans op chronische ziekten, zo concluderen de onderzoekers van de University of Pittsburgh na het bestuderen van de gegevens van bijna 100.000 vrouwen van 50 jaar en ouder.

Optimistische vrouwen bleken 30% minder kans te hebben om te overlijden aan hart- en vaatziekten vergeleken met pessimisten. Vrouwen die moeite hebben anderen te vertrouwen, bleken 23% meer kans te hebben om te overlijden aan een vorm van kanker, dan vrouwen die meer vertrouwen hebben in hun naasten.

Vraag is of het wel aan de karaktereigenschappen ligt dat iemand meer of minder ziek is. De onderzoekers denken van niet. Het ligt meer voor de hand dat optimistische mensen gewoon wat gezonder leven.

In de praktijk blijkt dat ze vaak minder roken, meer sociale contacten hebben en minder stress beleven. En dan is de kans dat je langer leeft, een stukje groter.

Bron: gezondheidsnet


Lees ook:Optimisme goed voor het hart
Lees ook:Alcohol verkleint kans op spierziekte ALS
Lees ook:Onhandige kinderen worden dikker
Lees ook:Verveling is slecht voor je gezondheid
Lees ook:Screening borstkanker heeft wel degelijk nut

1 Reacties // Reageer

One thought on “Optimistische vrouw leeft langer

  1. zirus

    Natuurlijk, een optimistisch gevoel geeft een meer geluksgevoel in je buik, soms vlinders, en dat zorgt weer voor een veel betere spijsvertering, je organen worden beter gevoed en kunnen jaren langer mee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>