Binnen 3 dagen na rugoperatie weer naar huis

Het is mogelijk: aan je rug geopereerd worden en 3 dagen later zonder pijn het ziekenhuis weer verlaten. In het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg werken ze met een de sextant, een speciale operatietechniek. Onlangs werd in het Tilburgse ziekenhuis de 250ste patiënt behandeld volgens de bijzondere methode.

Patiënten met een kapotte tussenwervelschijf, bij wie de wervels met schroeven en staven aan elkaar zijn gezet, hadden vroeger na de operatie nog lange tijd veel pijn. Zij hadden een wond van 25 centimeter lang en dat zorgde voor veel spierschade en bloedverlies.

Met de nieuwe ingreep, die computergestuurd wordt uitgevoerd, is een sneetje van minder dan 2 centimeter op de rug van de patiënt alles wat aan de operatie herinnert.

Het verblijf in het ziekenhuis is door de kortere nabehandeling van wond teruggebracht van minimaal 10 dagen naar 3 dagen. Bovendien is de kans op infecties nu veel kleiner.

Het St. Elisabeth was tot voor kort het enige ziekenhuis in Europa dat deze methode toepaste. Orthopedisch chirurgen uit Tilburg geven nu wereldwijd workshops over de speciale operatietechniek.

Bron: Elisabeth Ziekenhuis

Lees ook:‘Gevolgen IC-opname na 10 jaar nog merkbaar’
Lees ook:Overlevende van probioticazaak eist justitie-onderzoek
Lees ook:St. Elisabeth Ziekenhuis wil ‘de allerliefste’ worden
Lees ook:Operatierobot helpt je van je zweethanden af
Lees ook:Nieuwe operatietechniek voor patiënten met extreem overgewicht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Binnen 3 dagen na rugoperatie weer naar huis

  1. j,dabirian

    Hallo , ik heb 10 daag is in mijn rug operatie gedaan , ik eerder last van mijne rug en linkse knie gehad .maar nu ik heb zeer pijn in mijne rechtse knie en voet .ik weet mijn operatie was zowaar en DR spoor heeft beste operatie gedaan maar ik kan niet helemaal liggen op bed en straks opstaan .
    ik stuur deze 2de email om 3,00 uur ochtond en kunt u zien ik kan niet helemaal slappen en ik heb veel pijn in mijn rechtse kant .
    ( vergeet niet ik noeit last van rechts been of rug gehad).
    Ja ik ben ook na 3 dag zonder controle en spreek uur met doctoer naar huis stuurt en ik ben binnen deze 10 dagen heel veel pijn gehaad en helaas ik heb veel gebeld en probeerd met ziken huis contact hebben ,wat is gehoord van meverouwe Any is belangerijk : omdat zij zegt operatie is voorbij en wij kunnen nieks doen . ik ben eendelijke via mijn huis arts een afspraak voor morgen 25-09-2013 om 10:00 uur krijgen en ik hoop morgen over mij goed onderzoeken en ik met veel pijn zit op roelstoel en wacht tot morgen ……………..
    met vriendelijke groetens

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>