Platte schoenen even gevaarlijk als stiletto’s


Het is algemeen bekend dat stiletto’s niet echt goed zijn voor je voeten en je rug. Maar wist je dat platte schoenen zoals slippers en ballerina’s ook niet alles zijn?

‘Voetenexpert’ Mike O’Neill geeft in de Belgische krant Het Laatste Nieuws een verhelderende uitleg over schoenen. Zo kunnen ballerina’s en slippers, hoe comfortabel ze ook zitten, ernstige voetproblemen veroorzaken, zoals pijnlijke voeten, likdoorns en zelfs artritis. Vooral je rug schijnt onder platte voeten te lijden. Dat is geheel nieuw voor mij!

Platte schoenen zouden ervoor zorgen dat je gaat slenteren in plaats van wandelen en dat is slecht voor je houding en voor je voeten.

Volgens O’Neill gaan je tenen erdoor naar binnen staan, waardoor je onder meer je pezen rekt. Ook knieën zouden eronder lijden. Door een verkeerde houding zouden ze kunnen ontsteken en dat zou weer tot artritis kunnen leiden.

Ellende alom dus, maar het is allemaal vrij eenvoudig te voorkomen: wissel gewoon vaak van schoen en -hoogte. Dan is er niets aan de hand!

Oh ja, de ideale hoogte voor gezonde voeten is volgens O’Neill een hak van 2,5 centimeter.

Lees ook:Gezonde frisse voeten
Lees ook:Botox helpt bij pijn door hoge hakken
Lees ook:‘Vrouwen moeten veel schoenen kopen’
Lees ook:Veilig zwemmen met waterschoenen
Lees ook:Schoenen kopen goed voor je gezondheid!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>