Overlevingskans darmkanker neemt toe

In de afgelopen 20 jaar is de overlevingskans van patiënten met darmkanker meer dan verdrievoudigd. En dat allemaal dankzij een combinatie van de nieuwste vormen van chemotherapie met moderne chirurgische technieken.

Dat blijkt uit het grootste onderzoek ooit naar de effecten van de verschillende behandelingen van darmkanker. De levensverwachting voor patiënten met een vergevorderde vorm van darmkanker was in 1990 nog 8 maanden.

Inmiddels is die verwachting al gestegen naar 30 maanden, zo blijkt uit het onderzoek van de universiteit van Texas in Houston.

Van de patiënten die na 2004 de diagnose darmkanker kregen, leeft 30% nog.

Steeds vaker wordt er bij darmkanker voor gekozen om de zieke plekken in de darmen en de lever deels weg te halen. Uitzaaiingen van darmkanker zijn vaak het eerst te vinden in de lever. Wanneer die zieke plekken tijdig verwijderd worden, neemt de levensverwachting van patiënten sterk toe.

Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 11.000 mensen darmkanker.

Bron: AD

Lees ook:Nieuwe CT-scan moet uitzaaiingen beter in kaart brengen
Lees ook:Patiënt krijgt onvoldoende informatie
Lees ook:Levertumor kan groeien door operatie
Lees ook:‘Onderzoek naar uitzaaiingen darmkanker kan beter’
Lees ook:Ziekenhuizen overspoeld met darmkanker-testen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>