Ruim 300 sterfgevallen aan Mexicaanse griep


Het aantal mensen dat aan de Mexicaanse griep is overleden, is gestegen tot 311. Afgelopen weekeinde kwamen er 48 sterfgevallen bij, waarvan 40 uit de Verenigde Staten en 4 uit Australië.

De overige doden vielen in Argentinië (2) en Canada (2). Dat blijkt uit de recentste cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Het totaal aantal ziektegevallen wereldwijd ligt nu op bijna 71.000.

Terwijl de ziekte zich in Nederland koest houdt – ons land telt nu 126 ziektegevallen (2 meer dan gisteren) en het aantal mensen dat in eigen land besmet raakt staat al sinds vrijdag stabiel op 55 – worden er in landen als Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië en Canada dagelijks honderden mensen ziek.

Absolute stijgers de afgelopen dagen zijn de Verenigde Staten (+6268), Canada (+1043), Australië (+758) en Groot-Brittannië (+653).

Lees ook:Mexicaanse griep zet gestaag door
Lees ook:Top 10 landen met de Mexicaanse griep
Lees ook:Update 1: Top 10 landen met de Mexicaanse griep
Lees ook:90.000 mensen besmet met Mexicaanse griep
Lees ook:Aantal gevallen Mexicaanse griep stijgt naar 60.000

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ruim 300 sterfgevallen aan Mexicaanse griep

  1. Arend Zeevat

    Deze griep heeft een achterliggende agenda, die de belangen dient van machthebbers, de farmamaffia en hun vertegenwoordigers in regeringen, VN en de WHO. Laat u niet voorliegen. Neem geen vaccinatie. Er sterven jaarlijks duizenden mensen aan een normale griep. Aan deze H1N1 zijn het er nu nog geen tweehonderd wereldwijd. Waarom is het nu een pandemie? Waarom moet iedereen hoogstwaarschijnlijk verplicht worden ingeënt? Hoe komt het dat men nu al weet dat in het najaar het virus waarschijnlijk zal muteren in een gevaarlijker soort? Hoe komt het dat er de laatste jaren plotseling allerlei vreemde mutaties van virussen opduiken? Wie verdient hier het meeste aan? Stel uzelf eens de nodige vragen voordat u zich als een mak schaap naar de vaccinatieslachtbank laat leiden.

    De Oostenrijkse onderzoeksjournaliste Jane Burgermeister heeft onderzoek gedaan naar de misdadige praktijken van de farmamaffia en kwam tot ontstellende ontdekkingen.

    Zie: http://dprogram.net/2009/06/25/journalist-files-charges-against-who-and-un-for-bioterrorism-and-intent-to-commit-mass-murder/

      /   Reply  / 
    1. Fan

      Ik begrijp het effe niet meer. De eerste gevallen kregen allemaal Tamiflu. En toch weet het virus om zich heen te slaan? Werkt het dan niet? Is het wel waar dat er zoveel gevallen zijn? Hebben we daar bewijs van? Iedereen kan toch fouten maken met getallen? En sprookjes worden toch ook nog steeds geschreven?
      Dan kom je deze berichten tegen op internet over Rumsfeld en de Tamiflu. Deze man die was toch ook bij die oorlog betrokken geloof ik en nu zou die dan voor mensen redder spelen? Ik kan dat niet rijmen, jullie wel?? Zou het dan toch waar zijn dat oorlogsindustrie hand in hand loopt met een ander industrie die zogenaamd over onze gezondheid waakt? Knappe koppen op dit forum weten jullie of er lijntjes zijn tussen die industrieën? Of moet de farmaceutische industrie het verlies van de wapenindustrie goed maken? Weet iemand van jullie dat?

      http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/1711/

        /   Reply  / 
      1. Amber

        Er bestaan geen middelen die je genezen van een griepvirus. Tamiflu is een virusremmer. Het vermindert de klachten en de duur van de griep. Je bent dus sneller beter en daardoor kun je ook minder andere mensen besmetten.

        Bij een pandemie moet je niet alleen naar jezelf kijken. Je hebt – vind ik – ook een bepaalde sociale plicht om elkaar te beschermen tegen het virus.

        Misschien ben jij wel gezond en binnen een week weer de oude, maar als jij iemand besmet die al chronisch ziek, is dan zou die wel eens aan het virus kunnen overlijden. Als we ons allemaal laten inenten daalt het aantal mensen dat ziek wordt en daalt het aantal mensen dat aan de griep overlijdt. Laten we daar eens aan denken en niet alleen aan onszelf!

        En laten we alsjeblieft eens ophouden over de belangen van de farmaceutische industrie. Natuurlijk zijn de belangen groot, maar zou je dan liever hebben dat er geen medicijnen en vaccins ontwikkeld werden? Prima, maar dan gaan we wel allemaal op ons veertigste dood.

          /   Reply  / 
  2. MetaBool

    Begrijpelijk dat je chargeert, Amber, maar de dramatische verhoging van de gemiddelde levensverwacdhting gedurende de afgelopen eeuw is vooral te danken een de terugdringing van de kindersterfte die op zijn beurt weer vooral het gevolg is van een aantal hygiënische maatregelen zoals waterleiding en riolering. Vaccinatie doet ook wel iets maar het positieve effect ervan op volwassenen, zoals bij griepvaccinatie, is dubieus. Ook bij de tot nu toe uit epide-/pandemiologisch oogpunt zwaar overdreven Mexicaanse griep heb ik mijn twijfels. Doet niets af aan de ernst van de individuele gevallen maar ik vind dat je daar geen conclusies uit moet trekken die ons allemaal raken, terwijl het effect op de gehele mensheid tot nu toe marginaal is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>