‘Eind augustus sterven 7 Belgen per dag aan de Mexicaanse griep’

Eerder gaf de Belgische griepexpert Marc van Ranst nog af op zijn Nederlandse collega Ab Osterhaus, omdat die alleen maar paniek zou zaaien over de Mexicaanse griep. Nou, Van Ranst kan er zelf ook wat van! In de Belgische media heeft hij verkondigd dat er na de zomer naar schatting 3 miljoen Belgen besmet zullen raken met het griepvirus.

Hij noemt 7 griepdoden per dagen tegen het einde van augustus zelfs een ‘realistische voorspelling’ in het dagblad De Morgen. Dat zijn nog al eens uitspraken!

België heeft 12,6 miljoen griepvaccins besteld, maar die zullen tegen die tijd nog niet klaar zijn.

Van Ranst wijt de forse stijging aan de vakantie periode waarin veel Belgen naar risicogebieden zullen afreizen, zoals Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten. In september, als de scholen weer open gaan, dan zal volgens hem de echte grieppiek plaatsvinden.

Lees ook:Mild griepseizoen verwacht
Lees ook:Nederlanders naar België voor donororgaan
Lees ook:Vaccin tegen Mexicaanse griep effectiever dan gedacht
Lees ook:‘Kans op tweede golf Mexicaanse griep in 2010 is klein’
Lees ook:Belgen 5 keer vaker naar psychiatrisch ziekenhuis

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Eind augustus sterven 7 Belgen per dag aan de Mexicaanse griep’

  1. wim jansen

    Volgens mij bedoelt die dokter zeven dwergen, uit het sprookje van Sneeuwwitje, de secretaresse van Novartis. U weet wel, die vaccinfabriek die vogelgriepvirus in z’n vaccin stopte. Wat een onzin, in 1976 stierven er in de VS tientallen mensen aan de griepprik in een dergelijke angsthetze, terwijl heel veel overlevenden levenslang aan het syndroom van Guillain-Barre leden en invalide werden. Er stierf ook (waarschijnlijk) iemand aan de griep zelf. Gelukkig komen in Nederland die vaccins te laat, pas in oktober, dus zal de slachting hier nog wel meevallen. Maar je weet maar nooit, het KLINKt bijna te mooi om waar te zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>