Abortus beïnvloedt latere zwangerschappen


Vrouwen die een abortus hebben laten plegen, hebben bij latere zwangerschappen meer kans op een vroeggeboren baby of een kindje met een licht gewicht. Dat blijkt uit Canadees onderzoek.

De wetenschappers bestudeerden 37 onderzoeken naar de vraag waarom baby’s te vroeg of met een laag geboortewicht geboren worden. De Canadezen wilden weten of het plegen van een abortus daarop van invloed is.

En dat bleek zo te zijn. Zij ontdekten dat vrouwen die een abortus hebben ondergaan, 35% kans hebben om bij een volgende zwangerschap te vroeg te bevallen en 36% kans hebben op een baby met een laag geboortegewicht.

Wanneer meerdere zwangerschappen voortijdig worden afgebroken, stijgen de percentages tot respectievelijk 93% en 72%.

Volgens de wetenschappers zijn er meerdere verklaringen denkbaar. Het meest waarschijnlijk achten ze dat de baarmoeder mogelijk beschadigd is geraakt door ouderwetse abortusbehandelingen.

Nieuwe methodes zijn mogelijk veiliger, maar Dr. Prakesh Shah benadrukt dat ze in de onderzoeksresultaten geen gegevens hebben gevonden die dat bevestigen.

Shah vindt dat vrouwen die een abortus willen ondergaan, verteld moeten worden dat zij een risico lopen, zodat ze goed geïnformeerd een beslissing kunnen nemen.

De onderzoeksresultaten mogen zeker niet gebruikt worden om abortussen af te keuren en te zeggen: dat moeten we maar niet meer doen. Hij vindt dat vrouwen bewust moeten worden gemaakt van de risico’s. ‘Ik wil niet dat het aantal ongewenste zwangerschappen toeneemt’, zegt hij in de Daily Mail.

De pro life beweging legt de resultaten uiteraard heel anders uit!

Lees ook:Ondanks gebruik pil of condoom tóch zwanger!?
Lees ook:Tientallen abortussen na ivf om sociale redenen
Lees ook:Vriend tipte politie over abortus
Lees ook:Grote kans op psychische schade na abortus
Lees ook:Eén zwangerschap op vijf eindigt met een abortus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>