Animo voor Mexicaanse griepprik onder zorgpersoneel onverwacht hoog


Er deden verschillende verhalen de ronde over hoeveel werknemers van Nederlandse ziekenhuizen zich hebben laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Maar dat blijken er behoorlijk veel te zijn!

Uit een belronde van RTL-Nieuws langs 20 ziekenhuizen, blijkt ruim 7 op de 10 gehoor hebben gegeven aan de oproep voor de eerste vaccinatieronde. In voorgaande jaren kwam slechts zo’n 25 tot 35% van het ziekenhuispersoneel opdagen bij vaccinatie tegen de normale seizoensgriep.

De opkomst is nu dus opvallend hoog. In veel ziekenhuizen zijn alleen medewerkers die direct contact hebben met patienten opgeroepen voor de prikken.

Maar in ziekenhuizen waar iedereen een prik mocht komen halen, bleek ook het kantoorpersoneel massaal gehoor te geven aan de oproep. Zo liet in het LUMC in Leiden 79% van het personeelsbestand zich vaccineren, in het Tilburgse Twee Steden Ziekenhuis zo’n 75%.

Ziekenhuizen waar de bereidheid onder het verplegend personeel hoog was, zijn onder meer het UMC Radboud (87%) en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (89%) in Nijmegen en het AMC (80%) en VU (77%) in Amsterdam.

In het Westfries Gasthuis in Hoorn kwam slechts 47% van de 2000 medewerkers een prik halen.

Volgende week begint de tweede vaccinatieronde.

Lees ook:Tóch inhaalronde voor Mexicaanse griepprik
Lees ook:Redelijke opkomst tweede griepprik
Lees ook:Haal jij de griepprik?
Lees ook:Tweede ronde HPV-prik goed bezocht
Lees ook:Nieuwe vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker gaat van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>