Carnaval en gladheid zorgen voor extra drukte bij spoedhulp


Carnaval zorgt voor een flinke drukte op de afdelingen spoedeisende hulp van ziekenhuizen in het zuiden van het land. Want de feestvierders vergeten nogal eens dat je na een paar biertjes niet meer zo stevig op je benen staat…

Carnaval zorgt altijd wel voor wat extra drukte bij de spoedeisende hulp, maar de combinatie met de gladheid van dit jaar zorgt ervoor dat er nogal wat carnavallers lelijk onderuit zijn gegaan.

Veel ziekenhuizen meldden vooral een opvallende stijging van het aantal botbreuken op de spoedeisende hulp. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond spreekt zelfs van een verdubbeling ten opzichte van normale weekenden.

‘Overigens mag het dan wel druk zijn bij de spoedposten, over het algemeen is het er ook erg gezellig, laat een woordvoerster van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom weten. Maar dat hoort dan ook bij carnaval!

Lees ook:Veel botbreuken door de gladheid
Lees ook:Drama: spoedeisende hulp kan de enorme drukte niet meer handelen
Lees ook:Menselijk falen meestal oorzaak van fouten op Spoedeisende Hulp
Lees ook:‘Spoedeisende hulp altijd in de buurt’
Lees ook:Mager zesje voor spoedeisende hulp in ziekenhuizen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Carnaval en gladheid zorgen voor extra drukte bij spoedhulp

  1. Monty5

    Dat gaat dus de zorgverzekeraar geld kosten, en dan willen ze rokers en dikke mensen meer premie laten betalen, laten ze dan maar eens beginnen bij de carnavalvierders.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>