Virusuitbraak in ziekenhuis Lelystad

Het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad heeft 3 afdelingen gesloten vanwege een virusuitbraak. Vermoedelijk gaat het om het norovirus (buikgriep). In totaal zijn bij 13 patiënten op de afdelingen interne geneeskunde, longgeneeskunde en neurologie verschijnselen van het zeer besmettelijke buikgriepvirus aangetroffen.

Symptomen van het norovirus zijn acute diarree, milde koorts en braken. De ziekte is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar voor kwetsbare groepen zoals ouderen, baby’s en ernstig zieken is er wel het risico van uitdroging.

Op de 3 afdelingen zijn direct maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Patiënten moeten op de afdeling blijven. Zij mogen nog wel bezoek ontvangen, maar de bezoekers moeten zowel bij het betreden van één van de afdelingen als bij het verlaten ervan de handen wassen en desinfecteren.

Of de patiënten daadwerkelijk het norovirus onder de leden hebben is niet zeker. Morgen volgen de resultaten van nader onderzoek. Dan pas zal ook bekend worden hoe lang de afdelingen gesloten blijven.

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:Besmettelijke buikgriep in ziekenhuis Emmen
Lees ook:Norovirus in ziekenhuis Terneuzen
Lees ook:Norovirus slaat ook toe in Engeland
Lees ook:Mager zesje voor spoedeisende hulp in ziekenhuizen
Lees ook:Norovirus houdt Limburg in zijn greep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>