Mannen hebben grotere kans om aan kanker te sterven


Mannen lopen meer kans om kanker te krijgen en eraan te sterven. Dit blijkt uit een Brits onderzoek. Belangrijkste redenen: mannen  leven over het algemeen ongezonder dan vrouwen en gaan minder snel naar de dokter.

Zo roken en drinken mannen meer dan vrouwen. Ze eten meer rood vlees en minder groente en fruit. Een nadeel waar ze zelf weinig invloed op hebben, is dat bij mannen het vet rond de buik gaat zitten en bij vrouwen vooral rond de taille en de dijen. Van buikvet wordt algemeen aangenomen dat het schadelijker is voor de gezondheid .

Al met al hebben mannen zo’n 16% meer kans op kanker en 40% meer risico om eraan te sterven. Als kankersoorten die vooral bij één van de seksen voorkomen – zoals borst-, prostaatkanker – niet meegerekend worden, dan zijn de cijfers nog alarmerender. Dan zouden mannen bijna 70% meer kans maken de ziekte op te lopen of eraan te overlijden.

Volgens professor David Forman van de Universiteit van Leeds, die het onderzoek leidde, hebben mannen een kwalijke reputatie doordat ze minder snel naar de dokter gaan. Ze zijn ook minder met hun gezondheid bezig en missen de routinecontroles die vrouwen wel hebben, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap.

Volgens een andere onderzoeker, professor Alan White, zouden regelmatige medische controles op het werk die mannen kunnen bereiken die anders niet naar de huisarts zouden gaan.

‘Het advies aan mannen is: heb je een probleem en is het niet verdwenen tegen de tijd dat je denkt dat het wel over had moeten zijn, ga dan naar de huisarts en laat je onderzoeken.’

Bron: Daily Mail

Lees ook:Mannen sterven vaker aan kanker dan vrouwen
Lees ook:Man huiverig voor de huisarts
Lees ook:Waarom getrouwde mannen langer leven
Lees ook:Bier is niet de oorzaak van een bierbuik
Lees ook:Minder kans om te sterven aan kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>