‘Zorg in Nederlandse ziekenhuizen sterk verbeterd’

Nederlandse ziekenhuizen hebben hun medische zorg sterk verbeterd in de afgelopen jaren. Die conclusie trekt het Algemeen Dagblad uit de resultaten van de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100 die vandaag voor de 7e keer is verschenen.

Vooral de behandeling van herseninfarcten, de aanpak van doorligwonden en borstkankeroperaties zijn sterk verbeterd.

De krant noemt vooral de verbeteringen die ziekenhuizen boekten rond de zorg van patiënten met een herseninfarct spectaculair. Vorig jaar sloeg het AD alarm over de verontrustende cijfers. Dit jaar blijken maar liefst 66 ziekenhuizen de zorg rond patiënten met een herseninfarct te hebben verbeterd.

Ziekenhuizen besteden ook steeds meer aandacht aan ouderenzorg. Zo is er een betere controle op doorligwonden en een betere screening van ondervoede patiënten.

Zo zie je dat, ook al kun je kritiek hebben op dergelijke lijsten, ze voor ziekenhuizen altijd weer een stimulans vormen om hun zorg te verbeteren. En dat kan nooit kwaad!

Lees ook:‘Kwaliteit van zorg rond operaties sterk verbeterd’
Lees ook:Ziekenhuis verhult veel gevallen van doorliggen
Lees ook:Betere overlevingskans in ‘ervaren’ ziekenhuis
Lees ook:‘Advies terminale zorg is achterhaald’
Lees ook:10 punten voor een betere zorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>