Strengere controle op medische websites

Er komt een strengere controle op websites voor geneesmiddelen. De Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) en de Keuringsraad Openlijke Aanprijzing Geneesmiddelen (KOAG) hebben daarvoor een Leidraad gemaakt.

Benk Korthals, voorzitter van de CGR: ‘De laatste jaren zien we een steeds grotere belangstelling voor informatie over gezondheid, ziektebeelden en het voorkomen van gezondheidsklachten. Veel partijen, zoals patiëntenorganisaties, farmaceutische bedrijven, zorgverzekeraars en de overheid spelen hierop in en het aantal campagnes neemt toe.’

Het is op grond van Nederlandse en Europese wetgeving toegestaan om informatie te geven over ziektebeelden. Maar het maken van reclame voor receptgeneesmiddelen is verboden.

In de Leidraad staat precies wat er wel en niet op een medische website mag staan. Zo moet de informatie compleet en evenwichtig worden weergegeven en zijn patiëntenervaringen die vergelijkingen van de situatie voor en na de behandeling met receptgeneesmiddelen bevatten, niet toegestaan.

De leidraad is ingegaan op 1 oktober en er geldt een overgangsperiode tot 1 april 2011. Daarna zal een strengere controle worden gehandhaafd.

Bron: CGR

Lees ook:Farmaceut maakt stiekem toch reclame voor receptgeneesmiddel
Lees ook:Leidraad voor medisch specialisten
Lees ook:Farmaceut mag patiënt benaderen
Lees ook:Informatie over ‘cosmetica-regels’
Lees ook:‘Gezonde lollies’ binnenkort verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>