Vrouwen sneller zwanger na bezoek cliniclown

Vrouwen die moeite hebben om zwanger te raken, hebben na een bezoekje van een cliniclown dubbel zo veel kans op een zwangerschap. En nee, het is niet wat je denkt!

De cliniclown maakt ze alleen maar aan het lachen. Verder niks! Dat beweren althans de Iraëlische wetenschappers die het onderzoek uitvoerden.

Een groep van 229 vrouwen kregen, direct nadat zij via ivf hun embryo’s ingepland hadden gekregen, een bezoek van een cliniclown. Hun kans op een zwangerschap liep op tot 36%. Een controlegroep die het moest doen zonder cliniclown had maar 20% kans op succes. De cliniclown voerde telkens dezelfde sketch op.

Als ook rekening werd gehouden met andere factoren die de kans op een zwangerschap beïnvloeden, zoals onder meer de leeftijd van de vrouwen en de redenen waarom zij niet eerder zwanger raakten, werd het succes van de cliniclown nog groter.

Vrouwen die door de cliniclown aan het lachen waren gebracht, hadden maar liefst 2,67 keer meer kans op een zwangerschap. De wetenschappers denken dat de lachbuien ervoor zorgen dat de vrouwen minder last hebben van stress. Uit eerdere onderzoeken is bekend dat stress een nadelige rol speelt bij de bevruchting. Er is echter een kans van 8 op 1000 dat de gemeten effecten op toeval berusten.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Vermijd stress tijdens de zwangerschap!
Lees ook:Vrouw met kinderwens negeert gezondheidsadviezen
Lees ook:‘Zwangerschap na borstkanker is veilig’
Lees ook:Vrouw met stress krijgt vaker dochter
Lees ook:‘Thee vergroot kans op zwangerschap’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>