Zware Paasdagen voor hooikoortspatiënt

Het kan niet op met het mooie weer. Een prachtig Paasweekeinde met zomerse temperaturen staat ons te wachten. Maar voor hooikoortspatiënten is het een crime. Het warme, windstille weer zorgt ervoor dat pollen niet kunnen wegwaaien of –regenen en massaal in de lucht blijven hangen. En dat net nu de Berk en de Es volop in bloei staan!

Dat wordt dus binnenblijven met de Paasdagen. Of medicijnen slikken en dan maar hopen dat de tranende ogen, niesbuien en loopneus achterwege blijven.

Nog een tip: Wil je er toch even uit met Pasen, ga dan voor elven ’s ochtends naar de zee. Daar hangen minder pollen in de lucht dan in het binnenland. Ook voor andere buitenactiviteiten en het luchten van je huis zijn de vroege uurtjes het geschikst.

Bioloog Maurice Martens van pollennieuws.nl geeft in De Telegraaf nog de tip om ’s ochtends vroeg de pollen van je terras te spuiten.

Naar schatting heeft zo’n 1 op de vijf Nederlanders last van hooikoorts.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Hooikoortspatiënt neemt medicijnen te laat in
Lees ook:Meer pollen dan ooit in de lucht!
Lees ook:Hooikoorts dit jaar erger dan ooit
Lees ook:‘Ergste allergieseizoen ooit komt eraan’
Lees ook:Warme weer doet hooikoortspatiënt goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>