EHEC-bacterie spreidt zich uit over Europa

De infectie met gevaarlijke EHEC-bacterie breidt zich langzaam over Europa uit. Behalve in Duitsland, waar dit weekend de 10e dode te betreuren was, is de bacterie al in 7 andere Europese landen aangetroffen.

Er zijn 25 besmettingen bevestigd in Zweden, 7 in Denemarken, 3 in Groot-Brittannië, 2 in Oostenrijk, 2 in Zwitserland en 1 in Nederland. Ook Frankrijk meldt mogelijke besmettingen. Het is niet zeker of het daar inderdaad om de EHEC-bacterie gaat, een ziekmakende variant van E. coli-bacterie. Besmetting kan leiden tot klachten als (bloederige) diarree en braken en in sommige gevallen tot ernstig nierfalen.

De bacterie kan via dierlijke ontlasting terecht komen op vlees of op bemeste groenten. Mensen raken besmet door de consumptie van onvoldoende verhit vlees of van rauwe, ongewassen groenten.

De huidige infectie is vermoedelijk ontstaan door besmette komkommers uit Spanje. In dat land is overigens nog geen besmetting vastgesteld.

Bron: Trouw

Lees ook:Ook Nederlander besmet met EHEC-bacterie
Lees ook:19 besmettingen met EHEC in België
Lees ook:EHEC-bacterie gevaarlijker dan gedacht
Lees ook:Advies: was groente, schil komkommers
Lees ook:Vijf Nederlanders ziek door EHEC-bacterie

1 Reacties // Reageer

One thought on “EHEC-bacterie spreidt zich uit over Europa

  1. A. Oppenheim

    BESMETTING ONTSTAAT VIA MEST !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>