Eerste EHEC-geval zonder Duitse link

Voor het eerst is er iemand besmet geraakt met de ernstige darmbacterie EHEC zonder dat deze persoon in Duitsland is geweest. Het gaat om een inwoner van Zweden. Het is niet bekend hoe de patiënt de ernstige ziekte heeft opgelopen.

Volgens het Zweedse instituut voor ziektebestrijding is er geen directe link te leggen met Duitsland. In Zweden zijn eerder 53 gevallen van EHEC gemeld. Eén van de patiënten is overleden. In totaal zijn er in Europa nu 48 mensen overleden aan de EHEC-bacterie. Bij allen was een verband te leggen met Duitsland.

Duidelijk is inmiddels dat de oorsprong van de besmetting ligt bij kiemgroenten, afkomstig van een boerderij in het noorden van Duitsland.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Peuter (2) sterft aan EHEC
Lees ook:EHEC-bacterie gevaarlijker dan gedacht
Lees ook:Ook Nederlander besmet met EHEC-bacterie
Lees ook:Zes Nederlanders besmet met EHEC
Lees ook:Vijf Nederlanders ziek door EHEC-bacterie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerste EHEC-geval zonder Duitse link

  1. H.D.B. Go

    Ja, dat wil ik ook wel eens weten hoe dat kan. Hebben de biologen en de laboratoria´s in de wereld wat te doen. Dat is tenminste veel interessanter dan al dat psychologische – en psychiatrische geleuter. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat een psychiatrisch delinquent na opname en de straf uitgezeten te hebben door zo´n psychiatrische “bolleboos” genezen is verklaard om al heel snel daarna in de oude patroon te vervallen. Allemaal samen te vangen in ordinaire academische egotripperij. En politiek Den Haag ( Regering, 2e – en 1e Kamer ) wanneer sturen jullie een zware delegatie van economische – en belastingdeskundige bollebozen naar Athene toe. Kunnen ze de Regering in Athene bijstaan en het Griekse volk aan het verstand brengen dat potverteren afgelopen moet zijn, daar Griekenland aan de rand van een Staats faillisement staat. We zijn in de EU toch niet zo krankzinnig dat we miljarden Euros in een bodemloze put storten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>