Astma Fonds één van de beste goede doelen

Het Astma Fonds is het beste goede doel op het gebied van gezondheidszorg. Het Astma Fonds heeft zijn organisatie zo opgezet dat verwacht mag worden dat zij de meeste effectiviteit hebben. Dat blijkt uit een analyse van 800 goede doelen door Trouw, in samenwerking met de Erasmus Universiteit en het Centraal Informatiepunt Goede Doelen.

In de Goede Doelen Monitor zijn drie Top 50′s gemaakt, naast een van de gezondheidszorg, ook een van internationale hulp en van welzijn/cultuur. Binnen de categorie gezondheidszorg hebben 120 goede doelen de vragenlijst volledig ingevuld. De uitgebreide vragenlijst biedt inzicht in de organisatie van goede doelen, het niveau van transparantie en de manier waarop projecten worden aangepakt.

Het Astma Fonds scoort hoog op transparantie, het betrekken van doelgroepen bij de activiteiten en het inzetten van experts bij beleid en strategie. Het Helen Dowling Instituut staat op de tweede plaats en Kies voor leven op de derde plaats.

Directeur Michael Rutgers van het Astma Fonds is trots op de behaalde eerste plaats. In een reactie zegt hij in Trouw: ‘We zijn een patiëntenvereniging en een goede doelenfonds in één. Dat is een unieke organisatievorm. Juist dat feit biedt ons de kans om meer te bereiken. We gebruiken de kracht van beide pijlers om onze doelstellingen te bereiken. En daar zijn we behoorlijk succesvol in.’

Het Astma Fonds behartigt al meer dan vijftig jaar de belangen van longpatiënten. Binnenkort verandert de organisatie haar naam in: Longfonds. Een naam die volgens directeur Michael Rutgers beter aansluit bij wat de organisatie daadwerkelijk doet. ‘We proberen gezonde longen gezond te houden en zijn er voor mensen met astma, COPD en zeldzame longziekten.’

Het Erasmus centrum en het informatiepunt Goede doelen willen met de resultaten van de vragenlijst donateurs een handreiking bieden bij de keuze van het goede doel waaraan zij hun geld geven. In Nederland zijn duizenden goede doelen actief.

De gegevens zijn te zien in de Goede Doelen Monitor die ook op de website van Trouw staat: http://goededoelen.trouw.nl/

Bron: Trouw

 

Lees ook:60.000 kinderen dagelijks blootgesteld aan fijnstof
Lees ook:Astma Fonds maakt zich zorgen om situatie VUmc
Lees ook:Longziekte kost mensen hun baan
Lees ook:Vuile lucht kan astma veroorzaken
Lees ook:‘Over 15 jaar is astma te genezen’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Astma Fonds één van de beste goede doelen

  1. Helen Dowling Instituut

    Astma Fonds: Gefeliciteerd!!! Als kleinere instelling voor mensen met kanker en hun naasten zijn wij ook heel trots op onze tweede plek.

      /   Reply  / 
  2. smart doelen voorbeeld

    Gefiliciteerd Astma fonds. Jullie zijn een goed voorbeeld van een goed georganiseerd goed doel. Natuurlijk ook respect voor alle andere goede doelen die mee hebben gedaan. Ik waardeer iedere persoon die mee werk aan een betere toekomst voor mensen/dieren in nood.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>