Wachttijd voor operatie vaak korter dan een week

Lange wachtlijsten zijn een doorn in het oog van veel consumenten. Gelukkig ligt de tijd dat je voor een operatie maanden moet wachten ver achter ons. Al zul je soms wel een stukje moeten reizen; voor veel doorsnee operaties kun je binnen een week in Nederland terecht. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant.

Dat is zo snel, dat het veel patiënten rauw op hun dak valt. Binnen één week onder het mes is voor velen net iets te veel van het goede!

De krant onderzocht voor 28 niet acuut levensbedreigende operaties, zoals het knippen van de amandelen of een operatie aan een rughernia, hoe lang de wachtlijst is in 50 grote Nederlandse ziekenhuizen.

Voor 26 aandoeningen kunnen patiënten binnen één week terecht. Alleen voor een operatie aan een rughernia en voor een neustussenschotcorrectie is de wachttijd maximaal twee weken.

De gemiddelde wachttijd voor de 28 medische behandelingen is het langst in het Erasmus MC, bijna 15 weken. De kortste gemiddelde wachttijd heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei, 3 weken.

Overigens moet je om snel geholpen te worden soms wel meer dan 100 kilometer reizen. Word je onverwachts toch met een lange wachttijd geconfronteerd? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Die kan je in de meeste gevallen helpen om elders sneller aan de beurt te zijn.

Bron: de Volkskrant

 

Lees ook:Kankerpatiënten niet langer dan twee weken wachten
Lees ook:Grote verschillen in rugherniazorg worden in beeld gebracht
Lees ook:Wachtlijst door bijbaan plastisch chirurgen
Lees ook:Lange wachtlijsten voor ouderen
Lees ook:Sneller bestralen bij longkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>