Tandarts wordt gemiddeld 10% duurder

De rekening van de tandarts kan dit jaar flink tegenvallen. Uit berekeningen van zorgverzekeraar VGZ blijkt dat sommige tandartsen de tarieven tot wel 30% opschroeven, meldt De Telegraaf. Gemiddeld wordt de tandarts 10% duurder.

VGZ bekeek de nieuwe tarievenlijsten van 200 praktijken en komt op basis daarvan tot de conclusie dat de tandartsrekening in 2012 gemiddeld 10% hoger uitvalt. ‘We maken ons ernstig zorgen en vinden het onacceptabel’, zegt de verzekeraar in De Telegraaf.

Er zijn 7000 tandartsen in Nederland. Met ingang van 2012 mogen die zelf bepalen welk tarief zij voor een behandeling in rekening brengen. De overheid wil hiermee de concurrentie tussen de tandartsen stimuleren en zo de kwaliteit verbeteren.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Zorgverzekeraars willen tarief tandarts in de hand houden
Lees ook:Meer zorgverzekeraars laten maximumtarief tandarts los
Lees ook:Tandarts gaat de concurrentiestrijd aan
Lees ook:Vrije tarieven voor de tandarts in 2012
Lees ook:Onderhandelen met de tandarts over de prijs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tandarts wordt gemiddeld 10% duurder

  1. Zorgverzekering

    Financieel Dagblad gaf ook nog aan, dat het voor veel Nederlanders ondoorzichtig is wat de kosten zijn voor de tandarts. Het kan nog wel eens voor verrassingen zorgen wanneer u dacht goed verzekerd te zijn.Omdat u dan wellicht sneller door uw budget heen bent

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>