Eigen bijdrage voor huisarts is bespreekbaar

Circa de helft van de Nederlanders is bereid om een eigen bijdrage te betalen van 10 euro per bezoek aan de huisarts of specialist te betalen, om zo te bezuinigen op de gezondheidszorg. Daarnaast vindt een overgrote meerderheid (84%) dat de salarissen van medisch specialisten en managers in de zorg moeten worden verlaagd. Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingswebsite Zorgkiezer.nl.

Om de kosten van de gezondheidszorg te beteugelen is ook een kleiner basispakket bespreekbaar. De rollator en ivf-behandelingen worden het vaakst genoemd als vergoedingen die geschrapt zouden kunnen worden. Het gehoorapparaat en de bezoeken aan de EHBO moeten daarentegen in het pakket blijven volgens een ruime meerderheid.

Nederlanders gaan gemiddeld drie à vier keer per jaar naar de huisarts. Een eigen bijdrage van 10 euro per keer zou dus op zo’n 30 tot 40 euro per jaar extra neerkomen. Een ruime meerderheid (69%) zegt hierdoor niet minder vaak naar de huisarts te zullen gaan. ‘Ze willen daar dan wel beter zorg en ruimere openingstijden voor in de plaats hebben’, aldus Peter Ruys, oprichter van Zorgkiezer.nl.

Het onderzoek werd gehouden onder 1984 Nederlanders in de periode 14 tot en met 28 december 2011.

Bron: Zorgkiezer.nl

 

Lees ook:Geen eigen bijdrage ivf
Lees ook:Laagopgeleide schrikt terug van eigen bijdrage GGZ
Lees ook:Betalen voor de huisarts en een hoger eigen risico?
Lees ook:Eigen bijdrage voor bezoek psycholoog
Lees ook:‘Eigen bijdrage psychische zorg iets omlaag’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eigen bijdrage voor huisarts is bespreekbaar

  1. opa

    O en de volgende stap als je (al) 70 wordt verplicht een pilletje.

      /   Reply  / 
  2. Anti IBMG

    Goh wat een flut onderzoek, wel 1984 mensen worden ondervraagd. Dit soort amateuronderzoekjes ( a la Prof. Wynand van de Ven die zich baseert op Amerikaans onderzoek ?? Hoezo leven we in Amerika dan? Het zorgsysteem daar is net als de periode 1940-45 zoals Mengele het voorstond, alleen de rijken en de sterksten zullen overleven) gaat nergens over. Wie zijn de ondervraagden ( een select groepje rijke VVD’ ers of schijnheilen kontdraaiende CDA’ers?) Rot toch op zeg. Nederland kom in opstand tegen deze plannen uit de koker van Prof. Wynand van de Ven en zijn compaan Carin Uilenbal- de Groot. Dit soort mensen zijn de Mengele’s van Nederland. STOP DEZE PLANNEN van het bedrijf instituut Beleid&Management Gezondheidszorg (op de Erasmus UV). Weg met deze leden en volksverneukers! Geen Mengele praktijken met de gezondheid van ouderen, chronisch zieken en ook gezonde mensen. Wat heeft de zgn. marktwerking tot nu toe opgeleverd aan concurrentie en besparing? Helemaal niets! Dit gaat ons nog meer kosten en dat gaan we niet pikken. STEM SOCIAAL EN VERNIETIG DE AANWEZIGHEID VAN PARTIJEN ALS VVD EN CDA, D66 CHRISTENHONDENUNIE ETC. Deze gevestigde orde brengt ons land naar de rand van de afgrond en dat laten we toch niet gebeuren? Heeft prof. Wynand van de Ven hiervoor nu 8 jaar Universiteit gevolgd om als een blinde hond het kreupele Amerikaanse ziektekosten stelsel klakkeloos over te nemen en te idealiseren? Daar hoef je geen universitaire opleiding gevolgd te hebben dat kan namelijk iedere debiel, iets domwegs kopieren. Waar is de innovativiteit van Nederland, kunnen wij hier niet meer denken en zelf betere systemen verzinnen? Wij hebben Amerika en hun systeem helemaal niet nodig. Dit verziekte kapitalistische systeem is achterhaald en werkt niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>